LJUT ZBOG OBRANE

VORI I DUVNJAK ODUŠEVILI GOLUŽU 'Odigrali su vrhunski, ali opet je bilo nediscipline...'

'Nikad ne izdvajam pojednica, ali danas to moram učiniti. Kapetan i dokapetan su bili pravi'

Slavko Goluža nije imao puno toga za reći, ali je za razliku od prošle utakmice bio direktniji prema terenu, što se pokazalo dobrim.

- Čestitke igračima na pravom ulasku u utakmicu. Odigrali smo kako treba, stvorili smo razliku. Nastojao sam dati priliku svima, ali nisu svi dobro odreagirali, ali sve u svemu sam zadovoljan, jer nas čeka teška utakmica protiv Poljaka i ovo nam je dobro došlo.

Opuštanje, zašto do toga dolazi?

- Ne znam. Znam samo da ne mogu igrati svoj rukomet. Zato sam i prekinuo time–outom, jer tako ne ide. Ne može si nitko priuštiti isforsirane šuteve, izgubljene lopte. To neću tolerirati. Morali smo vraćati neke stvari bez potrebe. Ipak, dobro je došlo, jer nismo mali trening i zato sam htio vidjeti najjaču postavu na terenu. Vidio sam to u drugom dijelu. I mogu reći da sam zadovoljan.

Dodao je jednu stvar izvan okvira.

- Uvijek spominjem kolektiv, a sada ću reći da su Igor Vori i Domagoj Duvnjak danas pokazali pravi pristup i da me to veseli. Zlaju Horvata nećeu spominjati, on je još uvijek mlad za to.

Kakav kompliment za Zlaju, koji je inače stariji od Duvnjaka…

Ruski izbornik Oleg Kulešov nije djelovao razočarano. Čovjek je jednostavno realan u cijeloj priči.

- Hrvatska igra bolji rukomet u ovom trenutku. Mislim da su odigrali pametno drugo poluvrijeme i mirno priveli utakmicu kraju. Mi smo htjeli dati priliku mladim igračima, prisiljeni smo na to, jer treba nam što više ovakvih utakmica. Na momente smo igrali OK, mislim da smo pružili ono što smo u ovom trenutku mogli.

Kako je legendarni ruski srednjak vidio Hrvatsku?

- Individualno ste jaki i fizički iznimno. Morali bismo biti na 100 posto da bismo uopće imali šansu protiv vas, ali to u ovom trenutku jednostavno nije moguće.

Vidjelo se, bila je to lagana pobjeda, druga protiv Rusa na EP uopće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 15:00