POI LONDON

Zoran Talić osvojio srebro u skoku u dalj

Hrvatski atletičar Zoran Talić osvojio je srebrnu medalju u skoku u dalj na Paraolimpijskim igrama u Londonu u konkurenciji sportaša sa sa intelektualnim poteškoćama.

Talić je osvojio drugo mjesto sa rezultatom 7.09 metara, što je tri centimetra slabije od njegova osobnog rekorda. Prvo mjesto pripalo je Španjolcu Joseu Antoniu Expositu Pinieru sa 7.25 m, dok je broncu osvojio Portugalac Lenine Cunha sa skokom od 6.95 metara.

Talić je osvojio četvrtu medalju za Hrvatsku na POI u Londonu nakon bronce Mihovila Španje na 100m leđno, srebra Darka Kralja u bacanju kugle, te bronce Mikele Ristoski u skoku u dalj. To je ujedno 13. medalja za Hrvatsku u povijesti paraolimpijskih igara.

- Nadao sam se zlatu, no presretan sam i srebrnom medaljom. Na stadionu je bila ludnica, treba skakati pred 80.000 ljudi. Ovo su za mene prve POI, a nadam se kako ću za četiri godine osvojiti i zlato u Brazilu, kazao je 22-godišnji Talić nakon što je osvojio srebrnu medalju u skoku u dalj.

Talić, koji je rođen u Bakru, a posljednje dvije godine trenira u zagrebačkom Agramu je srebro osigurao već prvim skokom od sedam metara, a potom je u zadnjoj, šestoji seriji samo popravio rezultat za devet centimetara.

Ova medalja smo je nastavak njegovih odličnih rezultata ove godine. Na svjetskom dvoranskom prvenstvu osvojio je prvo mjesto (7.01 m) u dalju i prvo mjesto na 60 m (7.22 s), te drugo mjesto na EP-u Nizozemskoj u skoku u dalj (7.02 m).

Talićev trener, Ante Brkljačić bio je zadovoljan rezultatom, posebice jer je Zoran prije dva mjeseca imao ozljedu leđa.

- Treba biti realan, Španjolac je u ovom trenutku bolji i ja sam zadovoljan drugim mjestom i srebrnom medaljom", rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. prosinac 2022 18:31