RUSI NISU ODUSTALI

‘KRIVO SU ME INTERPRETIRALI, MEDVEŠČAK JE I DALJE U IGRI' Predsjednik KHL-a demantirao glasine

 Nenad Dugi / CROPIX

Medijski ping pong, koji Medveščak jedan dan gura u Kontinentalnu hokejsku ligu, a već drugoga ga križa iz društva 27-28 klubova koji će sljedeće sezone igrati drugu najjaču ligu svijeta, nastavljen je i jučer.

Predsjednik KHL-a Aleksandar Medvjedev demantirao je napise ruskih i slovačkih medija koji su, prevedeni u hrvatskome medijskom prostoru, zvučali isključivo. Prema tim, prekjučerašnjim riječima, ulaskom Vladivostoka zatvara se KHL-ovski krug na 27 momčadi koje bi trebale biti podijeljene u tri divizije.

Demantirao sam sebe

Međutim, u srijedu je Medvjedev rekao bitno drugačiju verziju, prema kojoj su Medveščakovi izgledi itekako živi.

- Novinari su me krivo interpretirali. Nisam rekao da su ulaskom Vladivostoka zatvorena vrata Medveščaku. Klub iz Zagreba je još uvijek u igri, mnogo ulaže u cijeli projekt i mogao bi ući. Ako Medveščak bude 28. klub, igrat će se u dvije konferencije, odnosno četiri divizije po sedam klubova - kazao je Medvjedev.

I dok se kroz medije plasiraju sasvim različite verzije napretka koji Medveščak ostvaruje u naporu da uhvati luksuzni ruski vlak, u klubu rade u tišini. Od nedjelje do utorka u Zagrebu su ugostili jednu od ruskih delegacija koja je obavila infrastrukturalnu inspekciju. U izvještaju je istaknuto zadovoljstvo viđenim te napomenuto da “Dom sportova treba manju modernizaciju i kozmetičko poboljšanje, a Arena Zagreb ispunjava većinu zahtjeva lige”.

U priopćenju stoji i kako će se nastaviti analiza sportskih i ekonomskih komponenti kluba te da će konačnu odluku o eventualnom pridruživanju Medveščaka donijeti upravni odbor lige.

Osam milijuna eura

Čini se da je infrastruktura, s kojom su Rusi ionako bili upoznati, bila najmanji problem u cijeloj priči oko ruskog monitoringa. Ukoliko sve prođe kako se nadaju, faceliftinga Doma sportova će se u Medveščaku rado prihvatiti. Međutim, jesu li financije sređene i je li ruska strana osigurala potrebnih 70 do 80 posto proračuna, odnosno oko osam milijuna eura, vidjet ćemo u narednim tjednima, kada bi Zagreb, kako sada stvari stoje, mogao biti priključen KHL-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 21:19