IZBORNIK PRPIĆ

Bilo bi bolje da su dečki dobili koji meč uoči Srba

Poraze bez osvojenog seta od Mayera (Čilić) i Przysieznyja (Ljubičić) teško je uklopiti u priču o dodatnom vremenu za pripremu Davis Cupa
Porec, 200909.Davis cup, polufinale izmedju reprezentacija Hrvatske i Ceske igra se od 18. do 20. 09.2009. u poreckoj dvorani Zatika. Mec izmedju Lovre Zovka i Lukasa Dlouhya. Na slici: Goran Prpic odgovara na novinarska pitanja oko problema s gledateljima.Foto: Goran Sebelic / CROPIX
 Goran Sebelic / CROPIX

ZAGREB - Nadali smo se njihovu međusobnom trećem kolu, iako smo znali da će biti teško. Više zbog “unutarnjih problema”, nego zbog snage protivnika, barem onih na startu. Probleme smo predviđali na drugoj prepreci, Fish i Lu trebali su biti pravi ispiti. Međutim, Marin Čilić i Ivan Ljubičić pali su već na - kolokvijima. Dva puta po 0-3 od protivnika koje će mnogi nezasluženo gurnuti u kategoriju anonimaca.

Przysiezny napreduje

Florian Mayer to nikako nije, a i Michal Przysiezny je ove godine prepolovio renking na respektabilnih 94. Da, ni taj podatak neće nikoga oduševiti, ali “danas svi igraju tenis”... Optimisti će reći kako je s obzirom na formu kratki boravak na travi dobar za Davis Cup obrazovanje. Bilo je nerealno očekivati velike rezultate, a ovako se barem dobilo na vremenu za pripremu uoči Davis Cupa. Izbornik Goran Prpić neće se složiti s tom tezom.

- Bilo bi bolje da su dečki dobili pokoji meč, pogotovo Marin koji u posljednje vrijeme ne briljira. Nisam se čuo s njima, ali pretpostavljam da ne otvaraju šampanjac zato što će se sada moći dulje pripremati za Srbiju - rekao je Prpić.

Ako je neka utjeha, ni Srbi nisu oduševili na otvaranju u Londonu. Tipsarević je ispao od Clementa, Troicki lako prošao Kunjicina, a Đoković se u ponedjeljak do ponoći mučio s Olivierom Rochusom.

Đoković se i dalje muči

- Već sam rekao, ni oni nisu u briljantnom stanju. Đoković se muči već dulje vrijeme, ne igra dobro, a meč s Rochusom samo je nastavak tog niza - istaknuo je Prpić i zaključio:

- Dajmo momcima malo vremena, neka prespavaju ove neugodne poraze.

Dodig je iskoristio odličan ždrijeb i upisao drugu Grand Slam pobjedu u karijeri

Ivan Dodig za bolje raspoloženje

Petra Martić i Karolina Šprem popravile su nam raspoloženje u ponedjeljak, a za prvu mušku pobjedu morali smo čekati Ivana Dodiga. Kako se moglo i predvidjeti, Dodig je dobio nagradu za prolazak kroz mukotrpne roehamptonske kvalifikacije. Oscar Hernandez u Wimbledon obično dođe pokupiti nagradni fond - za prvo kolo.

Zemljaš koji od podloge na kojoj je u karijeri dobio jedan meč zaradi osip, a već su mu 32 godine... Dodig je ispustio svega sedam gemova i, nakon Juana Carlosa Ferrera u Melbourneu, stigao i do druge pobjede na najvećim turnirima. Drugo kolo 25-godišnjaku iz Međugorja donosi puno teži ispit. Sam Querrey prošle je godine na centralnom terenu odveo Marina Čilića do petog seta, a ove se već utvrdio među 20 najboljih na svijetu.

S jednim od najboljih servisa na Touru Amerikanac bi trebao biti veliki ispit za opuštenog Dodiga.

Wimbledon, tenisači, 1. kolo (važniji rezultati):

Seppi – Almagro (19) 7-6(4), 7-6(7), 6-2

Tsonga (10) – Kendrick 7-6(2), 7-6(6), 3-6, 6-4

Dodig – Hernandez 6-1, 6-3, 6-3

Querrey (18) – Stahovskij 7-6(4), 6-3, 2-1 – predaja Stahovskija

Simon (26) – Alcaide 6-3, 6-4, 7-6(0)

Ferrer (9) – Kiefer 6-4, 6-2, 6-3

Južnij (13) – Sela 6-3, 6-4, 4-6, 7-6(2)

Nadal (2) – Nishikori 6-2, 6-4, 6-4

tenisačice, 1. kolo (važniji rezultati):

S. Williams (1) – Larcher De Brito 6-0, 6-4

Čakvetadze – Petković 3-6, 6-4, 6-4

Kuznjecova (19) – Amanmuradova 6-2, 6-7(5), 6-4

A. Radwanska (7) – Czink 6-3, 6-3

Zheng (23) – Parmentier 7-5, 6-4

Pennetta (10) – Medina Garrigues 6-4, 6-0

Kanepi – Stosur (6) 6-4, 6-4

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 12:11