ROĐENI POBJEDNIK

Federer: Osjećam se svježije nego prije šest godina

 AFP

Do šest sati ujutro slavio je Roger Federer u Melbourneu svoj 16. Grand Slam naslov u karijeri. Kad se vratio u hotelski apartman na počinak, taman se probudila jedna od njegovih dviju kćeri blizanki.

- Bilo je to lijepo. Primio sam Mylu na ruke i uspavao je. Očito nije pojma imala što se dogodilo, moja je 16. titula nije mogla zanimati manje – ispričao je sretni 28-godišnji otac dodavši:

- Danas sam neopisivo sretna osoba. Jednostavno mi sve ispada dobro. Očinstvo me čini ekstremno sretnim i ekstremno opuštenim, a takav osjećaj najviše pogoduje mom tenisu, kojeg zbog svega toga igram dobro. Dakle, u ovom trenutku ne bih mogao tražiti više od onoga što imam.

Nakon pobjede nad Andyjem Murrayjem odspavao je nekoliko sati, potom sa suprugom i prijateljima otišao proslaviti novi veliki uspjeh.

- Ostali smo u hotelu uz DJ-a, bila je baš fina atmosfera. Izašli smo potom na nekoliko pića i na večeru. Što sam pio? Šampanjac, naravno. Kad sam legao? Sunce je već bilo prilično izašlo. Oko sedam ujutro.

Na pitanje pomišlja li se, poput Kim Clijsters ili Justine Henin, povući iz tenisa na nešto duže razdoblje da bi se potom vratio motiviraniji, Švicarac je odgovorio negativno.

- Mislim da je to nerealno, a mislim da mi ne bi niti odgovaralo. Možda bih mogao uzeti dva, tri mjeseca pauze, ali to nipošto ne znači da bih volio propustiti pola sezone. Bilo bi jako teško vratiti se nakon toga. Ne znam, mislim da je muški tenis ipak zahtjevniji od ženskog. Brutalan je. Razlike između vrhunskih igrača vrlo su male.

- Zapravo sam uvijek osjećao da imam dovoljnu distancu od tenisa. Nikad se nisam morao prisiljavati da ga igram. Igra je osjećaj ugode, koji sam ja uvijek uspijevao čuvati.

Ne osjeća se, rekao je, umornije zbog godina, premda je sve bliže tridesetima.

- Dapače, osjećam manje posljedica nakon mečeva danas no što sam prije. Kako postajem stariji, mislim da sve bolje osjećam vlastito tijelo. Kada sam prvi put pobijedio na Australian Openu 2004. godine, drugi dan me sve toliko boljelo da sam se jedva kretao. Sada se ne osjećam tako. Osjećam se zapravo puno bolje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 08:26