KOBNA KUPKA

FEDERER PRVI PUT OTKRIO DETALJE BIZARNE OZLJEDE 'Otišao sam u kupaonicu pripremiti kupku za blizanke, čuo sam klik...'

 Michael Dodge / Getty

Roger Federer odlučio se na velikom turniru u Miamiju vratiti na teniske terene prvi puta nakon ozljede koljena, koja se dogodila dan nakon njegova poraza u polufinalu Australian Opena od Novaka Đokovića, ali o kojoj se izuzev toga malo znalo.

Švicarac je, međutim, na Floridi bio otvoren prema medijima pa otkrio zapravo bizaran način na koji je potrgao ligament.

- Otišao sam u kupaonicu pripremiti kupku za svoje blizanke, nešto sam se okrenuo i u tom sam trenutku osjetio nešto neobično s lijevim koljeno te čuo nekakav “klik”. Bio je to običan pokret, kakav sam napravio valjda milijun puta u životu - rekao je Federer.

Iako je noga ubrzo natekla, Federer je s obitelji otišao na planirani izlet u zoološki vrt u Melbourne, a kada se dva dana kasnije vratio u Švicarsku, napravio je pretrage, koje su pokazale nužnost operacije.

- Znao sam da je to jedini izlaz, ali tek kada su me dovezli u operacijsku salu, postao sam nervozan. Kad sam se poslije operacije probudio, nisam uopće osjećao koljeno i tada sam počeo strahovati. No, već sljedeći dan bol je nestala, mogao sam pomicati nogu, pa sam dobio štake za hodanje, s kojima sam morao učiti baratati.

Federer je u karijeri imao velike sreće što su ga ozljede uglavnom zaobilazile u širokom luku. Imao je problema s ligamentima stopala 2005, mučila su ga leđa u 2013, ali sve to nije bilo ništa naspram, recimo, Nadala.

Proveo je 12 dana na štakama, a punom snagom počeo je trenirati tek prije deset dana.

- Možda će zvučati čudno, ali uživao sam u tom razdoblju. Radio sam vježbe koje sam mogao 2-3 puta dnevno, ali nije bilo putovanja. Pet tjedana u komadu sam proveo u Švicarskoj, zajedno s obitelji, što mi je neuobičajeno za ovo doba godine.

Federer se u Miamiju na kraju ipak nije vratio natjecateljskom tenisu kako je bilo predviđeno. U 2. kolu trebao je zaigrati protiv Argentinca Juana Martina del Potra, ali ga je u tome spriječila virusna bolest želuca te je umjesto njega uskočio 'lucky loser' Horacio Zeballos koji je na kraju sunarodnjaka dobio sa 6:4, 6:4.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 11:21