KONAČNA ODLUKA

Ljubičić: Davis Cup nije u mom kalendaru

Ivan Ljubičić je u Davis Cupu došao do vrha i odigrao neke od najboljih mečeva u karijeri

ZAGREB - Mogući izostanak Marija Ančića s četvrtfinalnog dvoboja protiv SAD-a aktualizira ideju o povratku Ivana Ljubičića u Davis Cup, ali se to, prema svemu sudeći, neće dogoditi. Kratko je trajalo “punjenje baterija” u Opatiji. Roland Garros je pred vratima i Ivan Ljubičić već je u srijedu bio na legendarnim zemljanim terenima u Boulogneu.

- Tereni su isti, ali razlika je što se sad čine sporijima nego prošlih godina, kad bi u Pariz dolazio iz Hamburga. Nakon Madrida, sve je sporije. Ovdje treba uložiti više napora da bi efekt udaraca bio isti kao u Madridu - izvijestio je Ivan.

Kao i za svaki Grand Slam turnir, s nestrpljenjem se čeka dan ždrijeba, veliki petak.

- Tad ću znati svoju sudbinu - pomalo fatalistički zvuči Ivanova rečenica, ali ovogodišnja mu je pozicija takva da će ždrijeb zaista biti jako važan.

Prvi put od 2003. u Parizu neće biti u statusu nositelja, pa ga već u 1. kolu može zadesiti bilo tko, od Rafaela Nadala (neće valjda!) do kvalifikanta.

Onaj tko ga sigurno ne može zapasti je Mario Ančić koji je prisiljen drugi put u posljednje tri godine otkazati nastup u Roland Garrosu. I nije upitan samo Pariz, već i Wimbledon, pa i Davis Cup.

Takve loše vijesti aktualiziraju pitanje povratka Ivana Ljubičića u reprezentaciju, ali prema svemu sudeći, to se neće dogoditi.

- Zadnja stvar koju želim je da me se navlači za rukav, da me deset ljudi dnevno zove s istim pitanjem i da me se moli za povratak u reprezentaciju - ističe Ljubičić i nudi dodatno objašnjenje:

- Napravio sam plan za sezonu i u njemu nema Davis Cupa. Oprostio sam se od reprezentacije, a samo je jedan razlog zašto nisam rekao ‘nikad više’. Kad bi se, ne daj Bože, više ključnih igrača ozlijedilo, onda bih vjerojatno pristao pomoći da se Amerikanci baš ne prošeću do polufinala.

U tom slučaju, jedino što možemo je javno predložiti ljudima iz HTS-a da Ivanu pripreme dostojan oproštaj. Ako ga je itko zaslužio, onda je to on - naš “Ljubo”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 09:34