MEĐUGORJE NA NOGAMA

MARINOV OTAC OTKRIO 'Hvala Bogu da je Ivanišević došao i pomogao mu... On je čudesan!'

 Ronald Goršić / CROPIX

Kakav je to bio dan u obitelji Čilić! U subotnje jutro krstili su prvog unuka u kući, a večer im je donijela prvo Grand Slam finale.

- Lud dan! Krstitke ujutro, pa ručak, roštiljanje, gledanje meča, pa opet roštiljanje - smije se Marinov stariji brat Vinko, ponosni otac, koji je obitelji podario prvog unuka.

- Naravno da se zove Zdenko, na što sam posebno ponosan. Bit će i on sportaš, ali vidjet ćemo što će izabrati. Otac mu više naginje nogometu, a stric tenisu, ha-ha - smije se i Marinov otac Zdenko, koji je jučer ipak mirno pričao o velikoj pobjedi nad Federerom.

- Emocije su se malo stišale, ali rezultat je jednako čudesan. Zovu nas bez prestanka ljudi iz doslovno cijelog svijeta, čestitaju nam, sretni su što će jedan Hrvat zaigrati večeras u New Yorku pred očima cijelog svijeta. Ponosno je Međugorje, Hercegovina, Hrvatska i svi Hrvati u dijaspori. Sve je njih Marin svojom igrom i pobjedom razgalio.

Raspoloženi Zdenko prihvatio je s nama podijeliti i tajnu Marinova toliko čekanog uspona.

- Mislim da je već prošle godine bio spreman za ovakav rezultat, ali ta nesretna suspenzija jako ga je poremetila, izbacila iz ritma, u kojem se sjajno osjećao. Naravno, ključan je u ovoj cijeloj priči Marinov rad s Goranom, Goran je najzaslužniji za ovo finale. Trenirao je Marin jednako vrijedno i kod Boba Bretta, ali bio je nekako skučen, omeđen ne znam s čime. Goran mu je sve to skinuo s leđa, oslobodio ga je, pustio da uživa u igri, da može pokazati svijetu sav svoj talent. Poboljšao mu je Goran servis i još neke stvari, ali prvenstveno mu je dao slobodu u glavi, to je bilo presudno - kazuje Zdenko.

Danas je dug dan koji će kulminirati kasno navečer kada krene meč. Nije se Marinov otac usprezao reći što očekuje od velikog finala s Nishikorijem.

- Očekujemo pobjedu, uvjereni smo u nju, nadamo joj se... S druge strane, svi mi znamo što je finale, u finalu nema favorita, presudit će bolji dan ili neki detalj. Međutim, ne dvojimo da će Marin večeras dati sve od sebe i da će igrati svoj tenis kako god završilo. U tu više nitko ne treba sumnjati...

Međugorje će večeras biti na nogama.

- Međugorje je i inače centar svijeta za sve nas koji tu živimo - zaključio je Zdenko žureći se javiti na drugi poziv. Tko zna iz kojeg dijela svijeta...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 00:36