TENISAČI NA STO MUKA

Nakon Karlovića, Wimbledon će otkazati i Ančić

Karlović je otkazao Wimbledon, Ančić tek što to nije učinio. Sve je više izgleda da će Ivan Ljubičić biti ‘prisiljen’ na povratak u reprezentaciju
Mario Ancic, of Croatia, hits to Rafael Nadal, of Spain, during their match at the BNP Paribas Open tennis tournament in Indian Wells, Calif., Monday, March 15, 2010. (AP Photo/Chris Carlson)
 AP

Stanje je daleko od idealnog. Kad bi Goran Prpić danas morao prijavljivati reprezentaciju za dvoboj protiv Srbije, bio bi na sto muka. Marin Čilić se jedini nema na što žaliti, osim što je poželio odigrati koji meč više na travi uoči Wimbledona. Ostali? Puno ozljeda i upitnika, a vremena je sve manje.

Ivo Karlović će otkazati nastup u All England Clubu i bit će sretan ako zbog ozljede Ahilove tetive ne završi u rukama kirurga. Mario Ančić je zbog ozljede leđa već morao otkazati nastup u ‘s-Hertogenboschu.

Ljubičić stišće zube

Onaj u Wimbledonu službeno još nije, ali čini se da je samo pitanje dana kad će to učiniti.

Ivan Ljubičić jedini je od hrvatskih tenisača aktivan ovog tjedna, osim onih koji nastupaju u kvalifikacijama Wimbledona ( Dodig, Veić, Karanušić), ali ni on nije bez problema.

- Osim rebara, muči me bolno mjesto u trbušnom zidu, zateže me rame, muči me i Ahilova tetiva, ali ne toliko koliko ‘Karla’. Bio sam na snimanju, ali se ništa ne vidi - slušali smo Ivanov liječnički izvještaj iz Nizozemske.

Ipak, nastup 1. nositelja Unicef Opena u ‘s-Hertogenboschu nije upitan. Protiv Alejandra Falle će sigurno igrati.

- Pauziranje mi ionako ne pomaže. Zapravo, kad su mišići neaktivni, stanje je još gore.

Ivan najviše problema ima kod svog najjačeg udarca - servisa. - U zadnjih mjesec dana samo sam jedan dan mogao normalno servirati, samo drugi dan dvoboja s Fishom u Roland Garrosu. Inače, čim potegnem servis s više od 70 posto snage, odmah čujem kako nešto škljoca među rebrima. Nije toliko bolno, koliko nezgodno. Nikako se ne mogu opustiti.

No, i Ljubičić je svjestan da nema izbora, nego stisnuti zube. Isto ono što će učiniti, ako Ivo Karlović i Mario Ančić ne budu mogli zaigrati u Splitu.

Jedna vijest gora od druge

- Nema nikakvih promjena po tom pitanju. Ja sam u stanju pripravnosti, a vidjet ćemo što će se na kraju dogoditi. Još je prerano donositi konačne zaključke.

Tako će Ljubičić. U puno težoj je situaciji Goran Prpić. Dani do dvoboja sa Srbijom bit će ispunjeni potpunom neizvjesnošću.

- U kontaktu sam sa svima i vijesti nisu nimalo dobre. Ostaje nam još malo vremena pa ćemo vidjeti kakvo će stanje biti za tjedan dana - s uzdahom će reći Prpić.

Za dva tjedna će morati poslati inicijalnu prijavu u kojoj će, bez obzira na sve, najvjerojatnije biti Ivo Karlović i Mario Ančić, bez Ivana Ljubičića.

- Dobro je što dvojicu igrača mogu promijeniti do sat vremena prije ždrijeba.

Naravno, najdraže bi mu bilo da ne mora mijenjati nominaciju, ali uz probleme koje imaju, uvijek postoji dodatna opasnost da se Ančiću ili Karloviću nešto dogodi i za vrijeme meča, pa da ne mogu nastaviti igrati.

- Moramo odagnati crne misli i nadati se najboljem - zaključio je Prpić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:54