DANAS PAROVI

PROPUŠTENA PRILIKA Ćorić: 'Zadnji put sam dobio tie-break valjda s 12 godina na Oranicama'

Meč protiv Ćorića bio lagan? Pa jeste li ga uopće gledali - ljutio se Haase na novinare
 AFP

Nizozemski su novinari nakon pobjede Delića nad Sijslingom potonuli u ozbiljnu depresiju. Javljali su se i cinici, predlagali da se njihove igrače pošalje na mentalni remont jer svima je problem - u glavi. Ipak, Robin Haase vratio ih je u život kada je pobjedom nad Bornom Ćorićem izjednačio rezultat nakon prvog dana.

Haase je, kao i Sijsling, izuzetno talentiran igrač koji nikada nije ostvario svoj puni potencijal. Jedini od Nizozemaca u sastavu preferira zemljanu podlogu, iako je u tjednu uoči Davis Cupa na njihovu domaćem Challengeru poražen u drugom kolu od Jesseja Hute Galunga. I to je Nizozemac, ali on se, iako je osvojio taj Challenger, nije našao na Siemerinkovu popisu. To je samo jedna od stvari koje domaći novinari zamjeraju Siemerinku. Druga je odabir podloge koju, kažu, Nizozemska uvijek bira negativno ne prateći vlastite snage već ciljajući suparničke slabosti.

Ipak, Nizozemci su zbog Haasea lakše zaspali, iako je i tu bilo problema. Borna Ćorić imao je tri set lopte u prvoj dionici meča, ali nije ih uspio kapitalizirati. Prvu kod 5-4 Haase je odigrao dobro, a na drugu je Ćorić preuzeo rizik s reternom.

- Otišla je malo van, ovoga se puta nije isplatilo, ali da imam novu priliku, napravio bih isto jer se takve stvari isplate prije ili kasnije. Ovo očito nije bio taj dan - smatra Ćorić.

Na treću set loptu kod 6-5 Haase je zabio as, a u tie-breaku nekoliko je pogrešaka koštalo Ćorića seta. Pokazalo se, bio je to ključan trenutak meča.

- Mislim da se pokazalo da je malo neiskusan u mečevima na tri dobivena seta. U prvom je potrošio jako puno snage - kazao je Haase.

Nizozemcu je sletjelo i pitanje je li meč protiv Ćorića bio lagan.

- Jeste li ga gledali - upitao je Nizozemac novinara, ali čekao se novi odgovor:

- Ne, stvarno, jeste li gledali meč? Imao je veliku priliku u prvom setu. Kao i Kyrgios ili Zverev, Borna igra jako dobar tenis. Gledao sam ih na treningu, ti dečki jako naporno treniraju. Uz to, imaju strašne servise. Sjećam se da sam ja kao 17-godišnjak servirao dobro, a nisam bio ni blizu njihove razine serviranja.

Haaseov je servis jučer ostao nerješiv misterij za Bornu. Ćorić kaže da mu je nivo igre pao samo na kratko, u drugom setu, a to si protiv igrača Haaseove kvalitete ne može dopustiti.

- Opet sam izgubio tie-break. Zadnji sam valjda dobio na OP Oranica do 12 godina... Propustio sam previše prilika, protiv ovakvih igrača ne dobiješ novu. Da sam igrao s 500. na svijetu, onda bih je dobio, ali Haase je predobar za to.

Što se njegove kvalitete tiče, spomenuo je završavanje poena kao polje na kojem treba raditi.

- To se provlači kao problem već neko vrijeme, morat ću poraditi na tome. Voleji ni nisu takav problem, već trebam raditi na loptama koje napadam forhendom. Tu moram biti učinkovitiji - zaključio je Ćorić.

Kao i Delić, tražio je pomoć fizioterapeuta, ali problem nije bilo koljeno koje ga je mučilo ovog tjedna već - žuljevi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 19:54