DOBIO MEČ I SRUŠIO SE

Rafa Nadal se srušio na konferenciji za novinare: 'Samo me uhvatio grč u nozi'

Do kraja prvog tjedna predajama je završilo čak 16 mečeva u pojedinačnoj konkurenciji, što je rekord za US Open

ZAGREB - Rafa Nadal bio je priča dana na US Openu, iako je Davida Nalbandiana odradio u tri seta. Ipak, trosatni dvoboj na 29 stupnjeva, čiji je efekt pojačala nesnosna, 84-postotna vlažnost zraka, ostavio je posljedice. Manifestirale su se u najgorem trenutku - druženju s novinarima.

- Da se dogodilo u bilo kojem drugom trenutku, nitko ne bi zapazio - stišavao je tenzije Nadal.

A što se zapravo dogodilo? Dva sata nakon završetka meča Nadal se ušetao na konferenciju za novinare. U jednom se trenutku primio za desnu nogu, pa drugom rukom prekrio oči. Malo-pomalo “curio” je iz naslonjača i ubrzo se našao na podu! Šokirani novinari brzo su potjerani iz sobe, u koju su uletjeli liječnik i fizioterapeut. Petnaest minuta kasnije, nakon istezanja, masiranja i tretmana vitaminima, Rafa je stojeći nastavio druženje sa sedmom silom.

- Bio je to samo vrlo jaki grč u desnoj nozi, sprijeda i straga.

Nadal očekivano ne radi dramu od svojeg kolapsa (“mogu odmah na trening, ako treba”). Čak i ako je slučajnost, neuobičajeno je, a možda i indikativno. Duga sezona koja ostavlja posljedice na svima? Nije nemoguće...

Kada smo prije dva tjedna, u najavi US Opena, nabrojali ozljede najboljih tenisača nakon Wimbledona te se, uz pomalo “nabrijani” naslov, zapitali tko će uopće doći zdrav do New Yorka, gotovo da smo predvidjeli pomor. Doduše, najbolji su se uspjeli oporaviti, uz iznimku Robina Söderlinga kome zglob nije dopustio ulazak na posljednji Grand Slam sezone, ali “niža klasa” osjeća posljedice. Kombinacija duge sezone i teških uvjeta u New Yorku dovela je do mnogobrojnih predaja, koje s mečevima u konkurenciji parova premašuje 20.

Među njima je bilo i neobičnih predaja, koje smrde na “zdrpi lovu i zbriši” logiku. Da pojasnimo: nekoliko tenisačica i tenisača došlo je do New Yorka i baš nakon tri gema shvatili su da ih prejako boli ruka/noga/bubreg. Takvih je uvijek bilo i bit će jer je 19.000 dolara za poraz u prvom kolu singla ili 5000 u konkurenciji parova po igraču dovoljan mamac za glumu... Međutim, takvih je malo u ovom društvu. Veći su problem oni koje je nemilosrdni teniski žrvanj samljeo i prisilio na predaju.*

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:50