SJAJNA PREDVIĐANJA

Sportinglife: Marin Čilić će u 2010. u Top 10

 AP

Internetski portal Sportinglife u petak je donio priču o tenisačima na koje bi trebalo obratiti pozornost u nadolazećoj godini. Među onima kojima se predviđa napredak je i naš Marin Čilić.

Novinar Andy Schooler je kao zanimljive mlade igrače koji će u 2010. napraviti skok izdvojio Španjolca Perea Ribu (21), te 17-godišnjeg Australca hrvatskog porijekla, Bernarda Tomića.

A među etabliranim tenisačima koji će u predstojećih 12 mjeseci dalje napredovati, Schooler navodi ime Marina Čilića.

“U ovo vrijeme prošle godine sam ga izabrao za igrača na kojeg treba obratiti pozornost i on je u potpunosti opravdao moje povjerenje”, napisao je kolumnist Sportinglifea.

“Možda se već uspeo do 14. mjesta na ATP ljestvici, ali ne očekujem da će stati na tome. U 2010. će se sigurno probiti u Top 10, a ne bih se iznenadio ni da ga vidim na ATP finalu u Londonu sljedećeg studenog. Svi koji su vidjeli kako je uništio Andyja Murrayja na US Openu će znati o čemu pričam. Imam osjećaj da ćemo ga uskoro vidjeti među glavnim kandidatima za najveće naslove.”

“Servis mu je najjače oružje, ali ima i odličan forhend što je pokazao u spomenutom meču protiv Murrayja. Važno je i da izgleda solidno na svim podlogama.”

“Nekoliko je dana mlađi od Juana Martina del Potra što ga čini najmlađim članom Topa 100, a ako će itko slijediti Argentinca u proizvodnji iznenađenja na Grand Slam turnirima u 2010., kladio bih se da će to biti Čilić”, zaključio je novinar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:28