DAVIS CUP

TEŠKA MISIJA U VARŠAVI Krajan: 'Dodiga nema, Ćorić nije trenirao... Situacija nije nimalo blistava'

 Ronald Gorsic / CROPIX

Poljaci su favoriti i zbog domaćeg terena i zbog kvalitete igrača, posebice njihova para, no ipak u Varšavu idemo po pobjedu, kazao je uoči dvoboja 2. kola Prve skupine euroafričke zone izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije Željko Krajan.

Hrvatski tenisači voljom ždrijeba gostuju u Poljskoj, gdje će u Varšavi od 4. do 6. travnja tražiti prolaz u rujanske kvalifikacije Svjetske skupine. U Varšavu putuju Marin Čilić i Borna Ćorić, koji će igrati pojedinačne mečeve, te Mate Pavić i Marin Draganja koji će igrati parove, dok je zbog bolova u leđima nastup otkazao Ivan Dodig.

"Dodig nažalost ovaj put neće biti s nama zbog problema s leđima. U posljednje vrijeme zbog toga nije trenirao dobro i nije fizički spreman, pa smatra da ne bi mogao pomoći reprezentaciji u ovom zatjevnom dvoboju. Nakon Dodigova odustajanja kontaktirao sam i Ivu Karlovića, ali od njega nisam dobio pozitivan odgovor, što ne znači da ga nećemo koristiti u narednim akcijama", objasnio je Krajan trenutnu situaciju i kazao kako najviše očekuje od Čilića.

"Marin je u odličnoj formi i uzdamo se u njegove dvije pobjede, a treću bi mogao ostvariti Ćorić. Situacija nije blistava, Borna zbog ozljede nije trenirao, a Poljaci imaju sjajnog TOP 20 igrača Jerzya Janowicza, te jedan od najboljih parova svijeta Fyrstenberg-Matkowski. Tu je i domaći teren, te podloga koja je po brzini na samoj granici dopuštenoga, a Poljska u Davis Cupu sudjeluje od 1925. godine, no još nikad nije igrala u elitnom rangu, pa će biti jako napaljeni. Dakle, čeka nas teški izazov", kazao je Krajan.

Marin Čilić se vratio s američke turneje polovično zadovoljan, u Indian Wellsu je imao niz sjajnih mečeva i ispao od Đokovića, dok je Miami napustio već nakon prvoga nastupa.

"U Miamiju mogu reći da i nisam nastupio, fizički se nisam dobro osjećao protiv Francuza Vasselina, dok sam u Indian Wellsu igrao sjajno. Mogu reći da je prvi set protiv Đokovića (6-1) možda i najbolji set moje karijere, a moja trenutna forma me prilično veseli, primijetio sam i da me ostali igrači puno više uvažavaju, i zbog mog novog trenera Gorana Ivaniševića", kazao je Marin, koji prošle godine zbog suspenzije nije igrao u Davis Cupu.

"Jako mi je drago što sam se vratio u Davis Cup. Stvara se mlada reprezentacija, atmosfera je odlična i samo je šteta što nema mog kuma Dodiga. Uz malo sreće, možemo izbaciti Poljake, iako sam i prilikom ždrijeba kazao da smo dobili najtežeg mogućeg protivnika", zaključio je Čilić.

Mladi Borna Ćorić je debitirao u Davis Cupu u Umagu protiv Velike Britanije, a sada će gotovo sigurno igrati dva pojedinačna meča.

"Svjestan sam velike odgovornosti i svjestan sam činjenice da će se od mene rezultatski puno više tražiti protiv Poljske negoli je to bio slučaj protiv Murraya i Britanaca. Poljaci su jaki, ali mi ih možemo pobijediti, ako svi daju svoj maksimum", kazao je Borna.

Hrvatska je kao nositelj bila slobodna u 1. kolu i ovo će joj biti prvi susret u 2014. godini, a Poljaci su do okršaja s Hrvatima stigli svladavši Rusiju u Moskvi (3-2) početkom veljače.Hrvatska i Poljska se još nikad nisu sastali u Davis Cupu, pa je o domaćinstvu odlučeno dodatnim izvlačenjem. Igrat će se na podlozi "rebound ace synpave" u dvorani Torwar, izgrađenoj 1953. te preuređenoj 1999. godine, koja ima kapacitet za 4838 gledatelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. svibanj 2024 02:18