SMJENA NA VRHU

Wozniacki sa stilom preuzela vrh WTA ljestvice

Caroline Wozniacki of Denmark returns against Victoria Azarenka of Belarus during their women's singles semi-final match at the Pan Pacific Open tennis tournament in Tokyo on October 1, 2010. Wozniacki beat Azarenka 6-2, 6-7, 6-4. AFP PHOTO/Kazuhiro NOGI
 AFP

Danska 20-godišnja tenisačica Caroline Wozniacki pobijedila je Ruskinju Vjeru Zvonarjevu u izjednačenom finalu WTA turnira Premier-kategorije u Pekingu.

Bilo je 6-3, 3-6, 6-3 za Wozniacki, koja je već ranije tijekom tjedna osigurala prvo mjesto WTA ljestvice nakon što je Amerikanka Serena Williams zbog ozljede izgubila previše nastupa na turnirima.

Zvonarjeva, koja je prije ovog meča vodila u međusobnim dvobojima 3-2, bolje je krenula u meč odgođen zbog kišnog nevremena u nedjelju. Povela je 3-1, no Wozniacki se nakon toga pribrala i nanizala pet gemova u nizu za 6-3 pobjedu.

Opet je Ruskinja, finalistica dvaju posljednjih ovogodišnjih Grand Slam turnira, u Wimbledonu i US Openu, bolje zaigrala u drugoj dionici meča. Ranim je breakom stekla prednost i održala ga dobrom igrom na servisu do kraja seta.

Rani je break također viđen u trećem setu, a realizirala ga je Wozniacki. I ona je prednost sačuvala do kraja.

Dankinja je na kraju iskoristila tri od četiriju break-lopti, dok je Zvonarjeva uspješna bila dvaput pri četirima prilikama.

Wozniacki je došla do šeste ovogodišnje titule na Touru i 12. ukupno. Njezina je nedavna forma posebno impresivna, s obzirom na činjenicu da je pobijedila na četirima od pet posljednjih turnira, odnosno na pet od posljednjih sedam. Od ispadanja u Wimbledonu na omjeru je od 29 pobjeda i dva poraza (baš od Zvonarjeve u polufinalu US Opena, te od Bartoli u 2. kolu Cincinnatija). Njezin gotovo siguran završetak godine na prvom mjestu WTA ljestvice stoga je apsolutno zaslužen.

Zaradila je pobjedom u Olimpijskom parku 1000 WTA bodova i 775.500$ od ukupnog nagradnog fonda, koji je iznosio basnoslovnih 4.5 milijuna dolara.

WTA Peking, finale:

Wozniacki (1) – Zvonarjeva (2) 6-3, 3-6, 6-3

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 17:30