PSEĆA POSLA

Evo kako zbog ljubavi prema psima ove godine moram slaviti Valentinovo

U ovoj kolumni doznajemo i zašto je proslava dana ljubavi, kad je riječ o čupavcima, sasvim prihvatljiva

Ilustracija

 Mark Edward Atkinson/Tetra Images/Profimedia

U našoj se kući Valentinovo ne slavi. Bilo je nekih pokušaja, moram priznati, ali ih je moja malenkost osujetila i sasjekla u korijenu. Ne volim rezano cvijeće ni sladunjave čokoladice u obliku srca. Ja sam konkretna žena: ljubav svaki dan, ručak svaki dan. A onda se počelo govoriti o Valentinovu za pse. E tu sam se ozbiljno zamislila.

- Čuj, da pripremimo nešto za Valentinovo. Curama, je l', ne nadaj se - pitam Gospodina Posebnog za jedne duge šetnje.

- Ne želiš da mi slavimo Valentinovo, a želiš da ga za njih upriličimo? - pita me u nevjerici.

U pravu je, zapravo. Samo, ljubav je ljubav, pa zašto neki dan ne bi učinili još posebnijim za one koje volimo? Slavimo njihove rođendane, dobiju nešto posebno za udomidane, pa zašto ne proslaviti još neki dan... I to, dan ljubavi. Zar to ne bi bilo divno?

- Apsolutno odbijam tu ideju. Ako ja ne mogu dobiti Valentinovo, neće ni njih dvije. Meni je zabranjeno da išta drugačije napravim, ne daš mi ni da spremim nešto bolji ručak, a sad razmišljaš da drugim članovima naše obitelji... Što, kupiš pseće čokolade? - pita me on.

Pa, da, to sam i mislila. Da ih odvedemo na neko novo mjesto za šetnju, da dobiju posebne obroke, možda i neku novu igračkicu... Ono, da obilježimo dan ljubavi. Zašto ne?

- Padaš na komercijalne trikove. Ako mi ne slavimo Valentinovo, neće ni one - završava raspravu on.

Popuštam mu jer znam da je u srži u pravu. No, kako to da naše potencijalno Valentinovo smatram simfonijom sladunjavosti i kiča, dok mi ideja da curama priredimo proslavu izgleda kao dobra ideja?

Tiha misa je trajala neko vrijeme, a onda sam popustila.

Cure u ponedjeljak vodimo na izlet nakon posla. On će im skuhati sva tri obroka, ja ću pripremiti tortu. Kupila sam im keksiće i medvjediće, koji su skriveni u ormaru. Tamo je i poklon za Gospodina Posebnog. Pošto nisam pronašla njegov poklon, a kao unuka policajca imam sjajne istražiteljske vještine, bojim se da priprema neko romantično iznenađenje. Od čega se ježim.

Nadam se da će moji psi cijeniti moju žrtvu. Muku koju ću podnijeti za to da one imaju lijep, poseban dan.

Ili, vrlo vjerojatno, neće. Ni najmanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 23:39