VLASNICI IDE PRIJAVA

Pas izletio iz neograđenog dvorišta kod Grubišnog Polja i ugrizao za nogu muškarca na biciklu

Napad se dogodio u Maloj Peratovici u srijedu prijepodne, oko deset sati, a prestrašeni čovjek je događaj prijavio policiji

Ilustracija

 Tierfotoagentur/Alamy/Alamy/Profimedia

Muškarac u dobi od 53 godina bezbrižno se u srijedu prijepodne, oko deset sati, vozio biciklom ulicom u Maloj Peratovici kod Grubišnog Polja kada je doživio šok. Iz neograđenog dvorišta istrčao je pas te ga počeo juriti i ugrizao za potkoljenicu, objavila je bjelovarsko-bilogorska policija, piše Moj Portal.

Prestrašeni muškarac napad je prijavio policiji koja je protiv 67-godišnje vlasnice psa podnijela prekršajnu prijavu te će ona biti novčano kažnjena zbog držanja psa bez nadzora. Pas, naime, mora biti pod nadzorom na javnoj površini, što znači da mora biti na uzici. Pušten smije biti samo na mjestu koje je svaka jedinica lokalne samouprave odredila kao lokaciju na kojoj se psi istrčavaju - primjerice, parkovi za njih.

Poznavatelji prilika kažu kako u ovakvim situacijama postoji bojazan da bi nakon incidenta situacija mogla završiti loše za psa, za kojeg je nejasno zbog čega je uopće ugrizao čovjeka. Umjesto da ograde dvorišta, kako psi ne bi mogli izlaziti iz njih, mnogi će radije psa zavezati na lanac, kako on ne bi trčao ulicom. Neki vlasnici odu i korak dalje, pa pse doživotno zatvaraju o bokseve.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 20:02