HUMANA ZAMKA

VIDEO: Evo kako uloviti miša koji vam se zavukao u kuću i potom ga pustiti na slobodu

Riječ je o jeftinom i jednostavnom rješenju, na kojem će vam glodavac biti zahvalan
 Udruga Rocco, Vinkovci

Vinkovačka udruga za zaštitu životinja Rocco odlučila je doprinijeti brizi za sve životinje, pa su objavili video malenog miša ulovljenog u takozvanu humanu klopku. To je ona koja životinju zatoči, ali je ne ozlijedi, pa se lako može iznijeti iz stana ili kuće te pustiti u prirodu.

- Zamke na principu ljepila nedvojbeno su jedna od najokrutnijih metoda hvatanja i ubijanja životinja. Iste te zamke su sveprisutne i gotovo su normalna pojava u kućama širom Lijepe Naše. Međutim, Rocco želi poslati apel stanovništvu i osvijestiti patnju i bol u kojoj umiru malena bića - pojašnjavaju volonteri te udruge.

Dodaju kako su brojna istraživanja pokazala da je takav oblik zamki je odgovoran za najviše patnje, a u njoj stradaju miševi, štakori, ptice, vjeverice, mačići, zmije, gušteri i brojne ostale male životinje. Također, istraživanja govore o činjenici da svaka životinja koja se zalijepi - pokušava se osloboditi. U oslobađanju si često trgaju kožu ili čak odgrizu vlastite udove. Osim toga, ljepilo im oštećuje oči, nos, usta, kljun, pa umiru lagano, gušeći se. Često to traje satima, pa čak i danima. Ako imaju sreće i ljepilo im ne uđe u respiratorni sustav, tada umiru danima, u agoniji, gladni i dehidrirani.

- Odlično i humano rješenje, za deložiranje neželjenih podstanara, su humane mišolovke. Koštaju svega nekoliko desetaka kuna, a koristeći nju ne sudjelujete u patnji, agoniji i smrti. Jednostavno ju postavite, ostavite nešto vrlo slasno (orah, lješnjak) i čekate. Miš uđe unutra u potrazi za hranom, a opruga se spusti. Nakon toga, jednostavno ga iznesete u prirodu i poklonite mu novu šansu za životom - pojašnjavaju volonteri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 11:45