JADNA ŽIVOTINJA

Pas je kašljao nevjerojatna četiri mjeseca, konačno ga pregledao veterinar iz Zagreba i ostao u šoku...

Nevjerojatno je da je čupavac cijelo to vrijeme jeo, pio, normalno spavao, igrao se, bio dobro raspoložen...
 Veterina Branimir

Kad im je pas počeo kašljati, vlasnici su ga odveli kod veterinara. Kako kašalj nije prolazio, otišli su opet. Da skratimo priču, četiri mjeseca su odlazili kod veterinara, kojem više ništa nije bilo jasno. Osim da je iscrpio sve svoje mogućnosti i da više ne zna što učiniti, a pas i dalje kašlje.

Ono što je bilo najneobičnije u cijeloj priči jest da je pas tijekom cijelog tog vremena normalno jeo (ionako jede samo mokru hranu), pio, odlazio na toalet, igrao se i bio veseo. Nije postojao niti jedan razlog zbog kojeg bi vlasnici mogli posumnjati da se događa nešto više. No, onda su otišli kod drugog veterinara. Taj je odmah zaključio da bi trebalo pogledati je li u grlu nešto zapelo.

image
Veterina Branimir

- Snimka je pokazala ono što smo pomislili, a to je da se ovdje ne radi o ‘samo kašlju‘. Psu je duboko u grlu bila pileća kost. Ona je ta koja ga je smetala i zbog koje je kašljucao. Ona je bila toliko u grlu da se golim okom nije mogla vidjeti. Psa smo odmah operirali, izvukli smo strano tijelo van i on se sjajno oporavio - kaže veterinar Branimir Rebselj iz Zagreba, koji je operirao psa.

Pojasnio nam je kako vlasnici nisu psu dali kost, jer su svjesni da su one opasne. Je li je ugrabio i progutao u nekoj šetnji ili je za vrijeme nekog ručka s gostima iskoristio priliku da je proguta, ne zna se.

- Vlasnici su dali sve od sebe da problem riješe, tako da nije stvar u tome da su oni nepažljivi. Svi mi koji imamo pse znamo da se problem nastane u sekundi, bez obzira na to koliko smo oprezni i pažljivi. Meni je zapravo ova priča dokaz koliko je ljudima stalo do psa, jer nisu odustali i odlučili su tražiti rješenje sve dok ga ne nađu - istaknuo je Rebselj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 08:10