STOP PETARDE

Proslavljeni domaći režiser: ‘Petarde bih zabranio jer stvarno ne razumijem smisao takve zabave‘

Ima plan za glasne noći - dobro ih prošeće pse prije nego pucnjava počne, pojašnjava

Tomislav Fiket sa svojim ljubimcima

 Privatni album

Tomislav Fiket, proslavljeni i zabranjivani režiser, živi s dva psa. Killer i Esma, oboje mješanci, su udomljeni. Killer je bonsai rotvajler koji se boji mnogo čega pa je tako dobio i ime, a Esma je Esma jer je spašena iz čopora u divljem Romskom naselju. Dok se Esma ne boji pucnjavi od vatrometa i petardi, kod Killera je strah rastao s godinama.

Kako se borite s njegovim/njenim strahom od vatrometa i pucnjeva petardi?

- Prije nekih 3-4 godine nije pokazivao neke posebne znakove, no od onda je sve gore iz godine u godinu: skrivanje pod stol, drhtanje i slično. S tim se nosim tako da već par godina ostajem doma s njima, jer mislim da im najviše znači da sam kad je frka tu za njih da ih smirim. Ja mogu zaružiti i neki drugi dan kad se oni ne boje - ističe.

Ima plan za glasne noći - dobro ih prošeće prije nego pucnjava počne, tako da ih ne izvodi da obave sve dok buka ne presane. Još uvijek nije kupovao o tablete za smirenje, no ako se situacija bude pogoršavala, razmislit će i o tome.

- Petarde bih definitivno ukinuo jer stvarno ne razumijem smisao takve zabave. Što se vatrometa tiče, osim što su iznimno skupi, postoji i nešto što se zove civilizacija, pa ako smo usvojili da ne palimo vatru u stanovima jer imamo radijatore i da električna ulična rasvjeta možda nije romantična kao plinska, ali radi posao, zašto se ne bi umjesto vatrometa koristili laseri, projekcije i slične danas dostupne tehnologije za vizualni spektakl - zaključuje Fiket.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 18:22