ZADARSKI AZIL

Muškarac je završio u bolnici, a njegove tri doge su ostale same doma cijeli dan. Nisu jele, pile, bile vani...

Volonterke su bile šokirane kad su ušle u kuću i vidjele ponašanje ljubimaca
 Zadarski azil

Volonterke Zadarskog azila prošlog su tjedna dobile poziv od komunalnog redara da su u jednom mjestu u kući u blizini grada ostale tri doge nakon što je njihov skrbnik odveden u bolnicu. On nije naš državljanin te nije bilo nikog da ih obiđe, pa su one same provele cijeli dan. Nisu ni jele ni pile, niti su bile vani.

- S obzirom na to da sklonište s kojim općina ima ugovor nije moglo/htjelo primiti pse, odmah smo reagirale jer nismo mogle zamisliti da ti psi ostanu zatočeni tako danima. Zaputile smo se našim malim autom tako po tri danske doge koje inače teže i do 90 kilograma. U kući su bile one. Nježni divovi. Je l‘ mi vjerujete da se one nisu nit popiškile, a kamoli neku ‘veću’ štetu napravile Da ti srce pukne. Bile su samo zbunjene, preplašene - objavili su iz azila.

image
Zadarski azil

Odmah su ih izvele i nahranile. Potom su, nakon kraćeg upoznavanja, doge bez problema ušle u auto. Jasno, ne sve tri istovremeno, jer stvarno ne bi stale, nego su bile potrebne dvije vožnje.

- Omogućile smo im grijani prostor, cijeli kontejner samo za njih. Odmah su bile bolje, a najbolje je što smo odmah stupile u kontakt sa obitelji skrbnika, koji su za nekoliko dana došli po njih. Ova priča ima sretan kraj, a njihovom skrbniku želimo brz oporavak a njima sretan i dug život. Nježni predivni divovi - dodala je volonterka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. lipanj 2024 17:12