ČUPAVE SESTRICE

Ovako su izgledale prije šest mjeseci, a danas su ljepotice... No, nitko ih ne želi udomiti

Bile su tada u skloništu kod Pakraca, a njihova prva fotografija dirnula je mnoge

Megy i Belka prvog dana van azila

 Branko Šturman

Nijedan pas na ovome svijetu koji nema dom nije sretan. Svi oni prošli su manje ili više tužne i ružne stvari. Dok ne nađu svoju obitelj, koja će ih poštivati kao svoje članove, ne mogu ni biti sretni.

Tako je i sestrama Megy i Belki. Bile su one u skloništu kod Pakraca, gdje je njihova fotografija dirnula mnoge. Malene, preplašene, stisnute jedna uz drugu, bojale su se svijeta oko sebe. Kako i ne bi, kad im taj svijet nije ponudio ništa dobroga. Niti je bilo dobro ni lijepo van azila, a sasvim sigurno ni u njemu.

image

Megy i Belka danas

Branko Šturman

Videći njihovu sliku, Branko Šturman i njegova supruga Mara Maruna odlučili su ih dovesti k sebi. Oni su svu svoju životnu ušteđevinu uložili u kupovinu kućice izvan Zagreba, u koju primaju pse i pomažu im da pronađu dom. Tako su doveli i ove dvije sestre. Bilo je to prije šest mjeseci.

- Bile su u jako lošem stanju. Vidite i sami slike prvih dana koje su provele kod nas - stisnute jedna uz drugu, bojale su se i vlastite sjene. Ne želim ni znati zbog čega je do toga došlo i tko im je naudio toliko da su se svega bojale. No, mi ih nismo forsirali i malo po malo su se opustile. Kod nas su šest mjeseci i prekrasne su. Tražimo im dom, ali nažalost, nitko se za njih još nije javio - priča nam Branko.

image

Megy i Belka danas

Branko Šturman

Kaže, volio bi da im nađe dom zajedno, jer su jako vezane jedna uz drugu. Dom po mjeri - u kojem će ih voljeti. To je jedini uvjet. Jer, kad volimo, ne stavljamo na lanac, ne morimo glađu, ne ostavljamo na hladnoći... Ljubav nam nalaže da sve što imamo podijelimo s onima koje volimo. Nije bitno spavamo li na poderanom kauču ili u skupocjenom krevetu - bitno je da sve što imamo podijelimo s onima koji su nam važni. Da im damo sve od srca, da su nam važni, da brinemo za njih do posljednjeg daha. Upravo to je ono što Branko i Mara traže za ove dvije kujice.

Ako im to možete pružiti, javite se Branku na Facebook.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 15:23