POZDRAV LJETU

Ana Rucner priredila spektakl na dubrovačkom Srđu: ‘Zahvalna sam MUP-u‘

U prepunom amfiteatru na Srđu Ana Rucner i Policijska klapa Sv. Mihovil priredili su glazbenu poslasticu te pozdravili prvi dan ljeta

Ana Rucner održala koncert s Policijskom klapom sveti Mihovil

 Željko Tutnjević

Točno u pet ujutro u amfiteatru Excelsa Nekretnina na Srđu, započeo je tradicionalni, 12. po redu, "Pozdrav Ljetu" u režiji Ane Rucner. Ani se ovoga puta na pozornici pridružila Policijska klapa sv. Mihovil te su zajedničkim snagama i vrhunskim spojem violončela i klapskog pjevanja na veličanstven način pozdravili prvi dan ljeta, ali i Svjetski dan glazbe.

Nikad posebniji "Pozdrav Ljetu" pratila je i hvalevrijedna poruka simbolično prikazana u violončelu na kojem je Ana Rucner svirala. Naime, poznata violončelistica postala je promotorica nacionalne kampanje MUP-a pod nazivom "Manje oružja, manje tragedija", a violončelo, koje je u trajnom vlasništvu MUP-a, izrađeno je od dijelova dobrovoljno predanog oružja građana.

Kao fenomenalna uvertira današnjem koncertu, sinoć je u Kneževom dvoru održana premijera filma "Od strahote do ljepote", koji prikazuje nastanak glazbala od dijelova dragovoljno predanog oružja građana. Večer je bila obogaćena glazbenim nastupom Ane Rucner i Policijske klape Sv. Mihovil, ali i emotivnim dramskim nastupom akademske umjetnice Perice Martinović. Na obje svečanosti, Ana Rucner nosila je specijalno izrađene kreacije bosanskohercegovačke dizajnerice Belme Tvico.

image

Ana Rucner održala koncert s Policijskom klapom sveti Mihovil u Kneževu dvoru

Željko Tutnjević

Ana Rucner nije sakrivala svoje oduševljenje koncertom: "Uživala sam muzicirati s Policijskom klapom Sv. Mihovil. Beskrajno sam sretna i zahvalna na današnjem koncertu 'Pozdrav Ljetu' koji sam doživjela kao najposebniji od svih dosadašnjih u ovom čarobnom amfiteatru Excelsa Nekretnina na Srđu".

Također, istaknula je važnost i čast zbog uloge promotorice kampanje "Manje oružja, manje tragedija."

"Zahvalna sam MUP-u na ukazanom povjerenju da mi ustupe na korištenje violončelo nastalo od dragovoljno predanog oružja građana s kojim ću i nadalje kao promotor kampanje 'Manje oružja, manje tragedija' nastaviti promovirati ovaj hvalevrijedan projekt", rekla je Rucner.

image

Ana Rucner

Željko Tutnjević

Ministarstvo unutarnjih poslova u kontinuitetu provodi kampanju 'Manje oružja, manje tragedija' još od 2007. godine, s ciljem senzibilizacije javnosti i poticanja građana da bez straha od sankcija dragovoljno predaju ilegalno oružje policiji.

"Republika Hrvatska je sigurna zemlja i želimo da tako i ostane. Dostupnost ilegalnog oružja povećava opasnost da lakše prekršajno ili kazneno djelo preraste u teže," ističe MUP te izražava iznimno zadovoljstvo zbog suradnje s Anom Rucner.

Ana Rucner također najavljuje nastavak projekta "Pozdrav Ljetu", ali od sljedeće godine na drugoj lokaciji.

"Nakon 12 godina prekrasnog druženja s Dubrovkinjama i Dubrovčanima, mogu samo reći jedno veliko hvala na podršci koju ste mi pružali svih ovih godina svojim dolascima na festival 'Ana u Gradu', a posebno svojim ranojutarnjim prisustvom na našem tradicionalnom koncertu 'Pozdrav Ljetu'. Mislim da je 12 godina jedno divno trajanje i veliki uspjeh te prelijepa zajednička tradicija koja će Dubrovčanima, nadam se, ostaviti lijepe uspomene i trenutke. Gradu Dubrovniku kao i svim njegovim stanovnicima želim još puno buđenja s osmijehom, čuvajte jedni drugi, a posebno svoj predivan Grad i njegovu tradiciju koja je u povijesti naše zemlje ispisala najljepše note," poručuje Ana, a o budućim lokacijama tek će nas obavijestiti.

Projekt je realiziran u partnerstvu s Ministarstvom unutarnjih poslova RH – projekt "Manje oružja, manje tragedija", uz podršku Turističke zajednice Grada Dubrovnika, agencije Art hill, Grada Dubrovnika, branda Costa Coffee te uz pomoć tvrtki Excelsa Nekretnine Tim Zip i Gulliver DMC.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. lipanj 2022 11:06