StoryEditor
SPOR OKO KLINIKE

Čeda Jovanović opet izazvao incident pa se rasplakao: ‘Ovo sam učinio zbog djece i zbog nje‘

Jovanović je jutros u Beogradu nasrnuo na pravnog zastupnika vlasnika privatne klinike za fizikalnu terapiju
Čedomir Jovanović
 
 Goran Sebelic/Cropix

Čedomir Jovanović, predsjednik srpske Liberalno-demokratske partije, ponovno puni rubrike crne kronike u susjednoj nam državi. Nakon što je proteklog vikenda napao i teniskim reketom pretukao vlasnika privatne klinike za fizikalnu terapiju, Jovanović je jutros u Beogradu nasrnuo na pravnog zastupnika tog centra, Dejana Dubajića.

Jovanović je ispred Fizio centra ušao u polemiku s Dubajićem, zamahnuo prema njemu, nakon čega mu je skinuo naočale. U tom trenutku je supruga odvukla političara, koji je godinama slovio kao jedno od glavnih lica 'druge Srbije', odnosno njezinih demokratskih snaga, ali je u proteklih nekoliko godina suočen s kritikama da je zapravo 'lažna oporba' te da podržava režim Aleksandra Vučića.

Do spora je došlo zbog nesuglasica oko toga tko je pravni korisnik prostora.

Jelena Jovanović, direktorica "Food and fizio centra" i supruga Čedomira Jovanovića, uvjerava da nitko nikoga nije napao te da nije bilo fizičkog obračuna.

- Imam ugovor o zakupu s vlasnikom ovog prostora. Ja sam njemu dio prostora dala prije dvije godine, kao podzakupcu i taj je ugovor raskinut prije mjesec i pol dana. On je došao, promijenio brave i mi sad ne možemo ući. Cijela oprema je na tvrtku čija sam ja direktorica, kaže Jelena Jovanović za Nova.rs.

S druge strane, pravni zastupnik Fizio centra tvrdi da je vlasnik s Jovanovićevima raskinuo ugovor u svibnju prošle godine.

- S nama nikad nije raskinut ugovor, možete provjeriti s vlasnikom. Ovo su budalaštine, ovaj čovjek nije pravnik, on je cirkusant, kaže Jovanovićeva supruga.

Nekoliko sati nakon incidenta i sam Jovanović je dao intervju za Nova.rs.

- Osoba sam za koju vrijede drugačija pravila i uvijek se u životu ponašam u skladu s njima. Mnogo više mislim o obvezama, nego o svojim pravima. U svemu tome sam od krvi i mesa, rekao je Čeda.

- Ovo sam učinio zbog djece i zbog nje. Ne pitajte me što se dogodilo... Nije bilo razumno, osim to što sam policiju pozvao i u subotu i jutros kad sam čuo da je ona u nevolji. Iz pakla bih našao put da zaštitim svoju obitelj..., izjavio je Jovanović i počeo plakati.

- Mi od ovoga ne živimo. To smo napravili kako bismo pomagali drugima. Ipak je Srbija dovoljno država da svatko može raditi svoj posao. Policija, tužiteljstvo, sud... Tražimo pravdu na sudu, ali to ide malo sporije. Ta osoba je došla i promijenila brave protupravno, izjavio je Jovanović.

Potvrđuje da je u samoizolaciji nakon što je pušten s Infektivne klinike, a da izlazi jedino na terapiju zbog ozljede ramena.

- Žena mi je ovo napravila kako bi me liječila ovdje, rekao je Jovanović o Fizio centru.

Inače, Jovanovićev LDP je na nedavno održanim parlamentarnim izborima doživio potpuni debakl.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. kolovoz 2020 21:13