OD PONOĆI NOVE MJERE

‘Do 7 sati jutros 20 osoba je vraćeno u mjesto prebivališta jer nisu imale propusnice‘

Zatečene su i dvije osobe kojima je izrečena mjera samoizolacije, otkrio je pomoćnik načelnika Uprave policije Dragan Tokić
Kontrole kod Šibenika
 Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Od ponoći međužupanijsko putovanje moguće je samo uz propusnicu. Dosad je bilo oko 80 tisuća zahtjeva za izdavanje propusnica, a odbijeno je čak njih 60 posto.

O tome kako sustav podnosi golemi pritisak, koja je uloga policije, kako će se provoditi ostale stroge mjere koje su na snazi u emisiji 'U mreži Prvog' govorili su državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva Bernard Gršić, pomoćnik načelnika Uprave policije Dragan Tokić, pročelnica zagrebačkog Gradskog ureda za mjesnu samoupravu Renata Šimon i načelnik Stožera civilne zaštite SDŽ Splitsko-dalmatinske županije Luka Brčić.

- Iako većina građana poštuje odluku, do 7 sati jutros 20 osoba je vraćeno u mjesto prebivališta jer nisu imale propusnice. Zatečeno je i 2 osobe kojima je izrečena mjera samoizolacije - izjavio je u emisiji U mreži Prvog pomoćnik načelnika Uprave policije Dragan Tokić.

- Stiglo je 92 600 zahtjeva, izdano 38 500 propusnica, 33 5000 je odbijeno, obrađuju se oko 20-tak tisuća, bit će učinjeno tijekom dana - izjavio je državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva Bernard Gršić.

Naglasio je da dolazi veliki broj zahtjeva, ali i veliki broj je odbijen jer dolaze i nepotpuni zahtjevi. Nije jasno dokazano da netko želi putovati i za to ima opravdani razlog. Takvi građani mogu ponovno podnijeti zahtjev.

image
Kontrole kod Šibenika
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. prosinac 2022 23:38