TOMAŠEVIĆ PREUZEO ZAGREB

‘Dobili smo 2000 stranica izvješća, stanje nije dobro‘; Poslao i poruku zaposlenicima Grada

‘Bit ćemo otvoreni, skromni, pristojni i na usluzi građanima. To očekujemo i od zaposlenika gradske uprave‘, kaže novi gradonačelnik
Primopredaja u Zagrebu
 Goran Mehkek/Cropix

>>>NOVO<<< 10:18 Novi zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević daje izjavu nakon primopredaje.

- Završili smo sastanak koji je bio otvoren, kontruktivan i zahvaljujem na tome. Dobili smo oko 2000 stranica različitih izvješća tako da će nam trebati vremena da to proučimo. Financijsko stanje nije dobro i to je nešto čime ćemo se odmah pozabaviti. Tako da ćemo danas imati detaljniji sastanak s pročelnicom za financije. U ponedjeljak je prvi sastanak s političkih strankama oko konstituiranja Gradske skupštine.

- Ono što mogu reći zaposlenicima gradske uprave jest da nas čekaju dosta veliki izazovi. No, mi smo optimistični, vjerujemo da ih možemo prebroditi. Kao uprava ćemo voditi primjerom u smislu da ćemo biti otvoreni, skromni, pristojni i na usluzi građanima. To očekujemo i od zaposlenika, rekao je Tomašević.

- Vjerujem da ćemo brzo uhvatiti konce, ali trebat će nam neko vrijeme. Sad smo dobili neku sliku o stanju u gradu, rekao je Tomašević.

- Dat ćemo sve od sebe i vjerujemo da do poskupljenja usluga neće doći, rekao je novi gradonačelnik.

Istaknuo je da razgovori s SDP-om idu dobro, ali da još nisu gotovi. Konstituirajuća sjednica Gradske skupštine održat će se 17. lipnja, objavio je Tomašević.

- Što se tiče suradnje s privatnim poduzećima, sve to ide na reviziju, ne bih trčao pred rudo, rekao je Tomašević dodajući kako nije sretan izgradnjom žičare, ali da je sad kad je tu treba što prije staviti u pogon kako bi ostvarivala prihode.


10:00 Nešto prije 10 sati završio je sastanak Tomaševića i Jelene Pavičić Vukičević, a očekuje se da bi novi gradonačelnik uskoro trebao održati prvu konferenciju za medije u novoj ulozi.


9:22 - Primopredaja vlasti i početak mandata novog gradonačelnika Zagreba, Tomislava Tomaševića! Zagreb je zakoračio u novu eru - idemo mu donijeti oporavak i novi uzlet, poručili su iz platforme Možemo! na Facebooku.


8:07 Tomaševića je dočekala Jelena Pavičić Vukičević. Sastanak bi trebao trajati manje od sat vremena, a nakon primopredaje su predviđene izjave.

image
Tomislav Tomašević
Goran Mehkek/Cropix
image
Tomislav Tomašević
Goran Mehkek/Cropix
image
Tomislav Tomašević
Goran Mehkek/Cropix
image
Tomislav Tomašević
Goran Mehkek/Cropix

8:03 Tomislav Tomašević upravo je ušao u zgradu Gradske uprave gdje će preuzeti izvršne ovlasti gradonačelnika Zagreba. Dočekan je pljeskom zaposlenih u Gradskoj upravi.

- Isprika na kašnjenju, bila je viša sila. Jednoj je gospođi pozlilo na tramvajskoj stanici pa sam nazvao hitnu i pričekao njihov dolazak, izjavio je Tomašević po dolasku pred zgradu.

- Ne bi trebala biti praksa (da kasnim), nije da svaki dan naletite na nekoga kome treba pomoć, kazao je Tomašević.

Dodao je kako je dobar osjećaj preuzeti izvršne ovlasti zagrebačkog gradonačelnika.

image
Tomislav Tomašević
Goran Mehkek/Cropix
image
Tomislav Tomašević
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix

U 8 sati u Gradskoj upravi dogodit će se prva, povijesna primopredaja izvršnih ovlasti gradonačelnika Grada Zagreba, između dosadašnje zamjenice gradonačelnika ujedno i obnašateljice dužnosti gradonačelnika Zagreba Jelene Pavičić Vukičević i novoizabranog gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića.

Pokojni gradonačelnik Milan Bandić, s obzirom na to da je bio gradonačelnik od 2009. nije imao takvih situacija.

Tomaševića i njegove zamjenike Danijelu Dolenec i Luku Korlaeta u uredu u kojem je 20 godina vladao Bandić dočekat će i pročelnica Gradskog ureda za financije Daniela Juroš Pečnik te Andrea Šulentić, pročelnica Stručne službe gradonačelnika, a sam čin primopredaje trebao bi trajati sat do sat i pol.

Izjava za medije predviđena je nakon sastanka u predvorju Gradske uprave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:58