OGROMAN PROPUST

Dramatična snimka iz Beograda: Urušila se stambena zgrada, evakuirani prestravljeni stanari

Svi stanari uspješno su evakuirani te samo pukom srećom nema žrtava, javljaju srbijanski mediji
Urušavanje zgrade u Beogradu
 Screenshot/Twitter

U beogradskom naselju Vračar u petak je došlo do urušavanja stambene zgrade.

Kako javljaju tamošnji mediji, dio zgrade odjednom je propao u zemlju, a iz zgrade su se začuli urlici preplašenih stanara. Zgrada sa sedam stanova i desetak stanara u Vidovdanskoj ulici urušila se oko 11 sati. Svi stanari uspješno su evakuirani te samo pukom srećom nema žrtava.

Kako javlja RTS, stanari vjeruju da se zgrada urušila zbog radova na gradilištu u blizini, gdje se već oko mesec dana kopa temelj za stambeni objekt.

Stanari kažu da već duže vrijeme upozoravaju na opasnost od urušavanja zgrade jer su prethodnih dana pucale pločice i zidovi.

Zgrada nije potpuno uništena, već se urušio dio stana u prizemlju, ali svi stanari koji su se zatekli u stanovima su evakuirani.

Zamjenik gradonačelnika Goran Vesić je za Tanjug najavio da će sutra biti podnijete kaznene prijave protiv odgovornih za urušavanje zgrade.

Dodao je da je pet obitelji smješteno u hotel "Slavija", što će platiti općina Vračar, a da dvije obitelji imaju svoj smještaj. Dok se zgrada ne sanira, za stanare će u međuvremenu biti iznajmljeni stanovi, što će morati platiti investitor.

Građevinska inspekcija će utvrditi tko je odgovoran za urušavanje zgrade, kazao je Vesić i dodao da je uzrok urušavanju to što su kopali jamu.

"Očigledno investitor koji je počeo graditi zgradu pored urušene nije dobro napravio zaštitu, odnosno nije imao dobar projekt statike", dodao je Vesić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. lipanj 2024 00:18