ZAMALO TRAGEDIJA

Dronom snimljena jeziva scena: ‘Kad sam ovo vidio, srce mi je stalo. Ne znam zašto se predomislio‘

Metar i pol dugog morskog psa od napada na surfera je možda odbio zvuk drona ili dodir užeta koje je visjelo s daske
Morski pas kruži oko surfera
 Youtube

Jeziva snimka snimljena dronom, koja podsjeća na slavnu scenu iz filma Ralje, prikazuje velikog bijelog morskog psa koji pliva oko surfera na dasci, dok je ovaj posve nesvjestan tko ga vreba iz dubina, piše Sky News.

Matt Wilkinson (32) uopće nije primijetio psinu dok je rukama veslao na svojoj dasci u vodama kod Balline u Australiji, a u kakvoj je opasnosti bio shvatio je tek nakon što je kasnije pogledao video.

Metar i pol dugog morskog psa od napada na surfera je možda odbio zvuk drona ili dodir užeta koje je visjelo s daske, kasnije su rekli stručnjaci za te životinje.

'Čini mi se da sam čuo zvuk njegova repa pa sam se okrenuo, ali ništa nisam vidio. Imao sam neki čudan osjećaj, no samog sam sebe uvjerio da je sve u redu, kao što uvijek radiš kad si vani na surfanju', kazao je Wilkinson.

Nekoliko trenutaka kasnije, s drona se začula snimljena poruka da je morski pas u blizini te da svi hitno izađu iz vode.

Kad je surfer kasnije vido snimku, rekao je da mu je skoro srce stalo.

'Čini se da je već planirao zagristi, a onda se zbog mojeg smrdljivog malog prsta predomislio', kaže Wilkinson uz kiseli osmijeh.

Beau Monks iz organizacije Surf Life Saving NSW koji je upravljao dronom, kaže kako je osjetio strah dok je gledao morskog psa kako izranja iz dubina i počinje kružiti oko Wilkinsona.

'Nisam posve siguran zašto se morski pas odlučio okrenuti i otići u posljednji trenutak. Možda je bilo nešto jednostavno poput dodira užeta s daske ili zvuk propelera s drona.'

Monks kaže kako morska stvorenja ponekad naglo bježe kad im se približi dron.

Inače, u Novom južnom Walesu zabilježeni su brojni napadi morskih pasa zbog čega dronovi patroliraju iznad voda uz plaže u Ballini, pogotovo sad kad traju školski praznici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:50