NAGRADE HND-a

Đurđica Klancir novinarka je godine, Mladenu Kušecu posthumno priznanje za životno djelo

Nagrađeni su i Andrej Dimitrijević, Goran Gerovac, Hrvoje Jelavić, Silvana Menđušić te Zoran Marinović
Dobitnici nagrada Hrvatskog novinarskog društva
 HND/Facebook

Hrvatsko novinarsko društvo (HND), na 110. obljetnicu postojanja, u petak je dodijelilo godišnje nagrade za 2019. te novinarkom godine proglasilo Đurđicu Klancir (Net.hr), dok je nagradu za životno djelo dobio legendarni novinar, urednik i publicist Mladen Kušec.

Za novinara godine bili su nominirani Ivan Pandžić (24sata) i Andrej Dimitrijević (Telegram.hr), a od ukupno pristiglih više od 500 glasova članova HND-a najviše je dobila Klancir, njih ukupno 194.

Nagradu Marija Jurić Zagorka za pisano novinarstvo dobio je Goran Gerovac iz Večernjeg lista, a nagradu Nikša Antonini za najbolju novinsku fotografiju dobio je fotoreporter Pixella Hrvoje Jelavić.

Za radijsko novinarstvo nagradu je dobila Mirjana Radulović s Radija Rojc, a za televizijsko novinarstvo Silvana Menđušić s RTL-a. Nagradu Žarko Kaić za najbolji snimateljski rad dobio je Zoran Marinović, suradnik Nove TV, a za internetsko novinarstvo Andrej Dimitrijević s portala Telegram.hr koji je dobio i nagradu za istraživačko novinarstvo.

Nagradu Otokar Keršovani za životno djelo dobio je Mladen Kušec, legendarni novinar, urednik i publicist koji je preminuo u studenome ove godine, a nagradu je preuzeo njegov sin Goran Kušec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:26