VATRENO JUTRO

Eksplodirala kanalizacija na Čiovu: Jedan šaht odletio na balkon prvog kata turističke vile

U eksploziji nitko nije ozlijeđen, a cesta kod koje je došlo do eksplozije zatvorena je zbog sanacijskih radova
 Ante Cizmic/Cropix

Na vrlo frekventnom dijelu ceste koja od starog Čiovskog mosta vodi prema Okrugu Gornjem jutros oko 8.20 sati dogodila se eksplozija unutar kanalizacijske mreže, a pretpostavlja se da su se aktivirali plinovi unutar fekalne odvodnje, piše Slobodna Dalmacija.

Kako doznajemo od kolega s Gradskog radija Trogir, srećom nitko nije ozlijeđen od vozača i prolaznika, kao i stanara i gostiju okolnih stambenih i turističkih objekata. O snazi eksplozije dovoljno govori činjenica da je jedan od poklopaca šahtova "sletjeo" na balkon prvog kata jedne od vila na južnom rubu ulice.

image
Ante Cizmic/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix

Zajedno s pripadnicima Javne vatrogasne postrojbe Trogir na terenu su i djelatnici lokalne ispostave splitskog "Vodovoda i kanalizacije" (ViK) koji će nakon otplinjavanja sanirati oštećenja na odvodnoj mreži. Za vrijeme radova zatvoren je dio te županijske prometnice, a policajci preusmjeravaju promet prema novom mostu kopno-Čiovo.

image
Ante Cizmic/Cropix
image
Josko Ponos/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix

Zbog prekida napajanja HEP-a na Čiovu, uslijed velikog opterećenja sustava ne radi crpna stanica Balan što je uzrokovalo i nestanak vode!

Obavještavaju se potrošači na trogirskom dijelu Čiova, i to ulice Špira Puovića, dio Obale kralja Tomislava i Saldun, te Okruga Donjeg i Okruga Gornjeg, da je došlo do prekida vodoopskrbe radi prestanka napajanja strujom CS "Balan". Djelatnici HEP-a i ViK-a su na terenu. Nakon što HEP-ovci otklone kvar, mogući su problemi s vodoopskrbom na području Čiova veći dio dana dok se ne uspostave normalni uvjeti tečenja.

Za sve dodatne obavijesti možete kontaktirati ViK-ov pozivni centar na broj 021/545-900 ili kontakt broj Vodovodne mreže Trogir - 021/881-523.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:00