PROLJEĆE NA MORU

Istru zahvatila prava mećava, zabijelila se i obala: ‘Ne idite na put bez zimske opreme‘

Kiša koja od jutros pada okrenula je na snijeg, i to ne samo u unutrašnjosti poluotoka, temperature zraka osjetno su pale
Snijeg u Puli
 Tomislav Novak

Najavljena hladna fronta stigla je do Istre, snijeg pada diljem županije, najviše ga u unutrašnjosti istarskog poluotoka, a iako je pokoja pahulja stigla i do Pule, zasad nema zastoja u prometu.

Kiša koja od jutros pada okrenula je na snijeg, i to ne samo u unutrašnjosti poluotoka, temperature zraka osjetno su pale i kreću se između 1 i 3 stupnja, a zapuhala je umjerena i jaka bura, mjestimice s olujnim udarima, priopćio je istarski meteoportal Istramet.

Iz Bina Istre upozoravaju vozače na povećan oprez, osobito one koji putuju u smjeru Rijeke. Naime, kako su meteorološke prognoze to i najavile, od jutros na dionici od Lupoglava do Matulja pada obilan snijeg koji otežava promet.

"Pripremili smo se za ove uvjete, trenutno pada snijeg na dionici Lupoglav - Tunel Učka te s kvarnerske strane do Matulja. Mobilizirali smo deset kamiona opremljenih posipačima i ralicama kako bismo svojim korisnicima osigurali što sigurnije prometovanje. Ipak, budući da je riječ je o izvanrednim okolnostima, obilnom snijegu i niskoj temperaturi, pozivamo vozače da ne kreću na put bez zimske opreme, to jest zimskih guma", poručio je voditelj Službe sigurnosti Bina Istre David Stankić.

Prema podacima istarske policije, zasad se na istarskom ipsilonu nije dogodila nijedna prometna nesreća, a nije bilo ni zastoja u prometu.

image
Premantura
Goran Sebelic/CROPIX
image
Premantura
Goran Sebelic/CROPIX
image
Premantura
Goran Sebelic/CROPIX
image
Premantura
Goran Sebelic/CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 13:38