NOVA PJESMA

Jeff Tweedy i Monty Python inspirirali novi singl benda Kensington Lima

Uz novu pjesmu i video, najavljuju i festivalske nastupe u Zagrebu u Laubi i na šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila
Josip Radić
 Izvan Fokusa

Kensington Lima nastavlja predstavljati novi autorski materijal te najavljivati novo studijsko izdanje! Iz glazbene radionice benda pred ljetne mjesece stiže nam ciničan, ali i ohrabrujući novi singl “Cheer Up, Old Bugger”, zajedno s pratećim videospotom.

'Poruka je kako od lošeg uvijek može još i gore, zato se razvedri, stari jarče!', objašnjava Josip Radić, autor pjesme te otkriva i gdje je pronašao inspiraciju za novi singl: 'Ovo je jedna od onih pjesama koje obično nastanu nakon dobrog filma, serije ili knjige. U ovom slučaju, inspiraciju i zahvalnost dugujem Monty Python cirkusantima te autobiografiji frontmana Wilca, Jeffa Tweedyja, iz koje sam maznuo jednu rečenicu i ubacio je u pjesmu. Prvom prilikom odužit ću mu se litrom domaćeg maslinovog ulja, obećavam…'

Kako je već istaknuto, tekst i glazbu potpisuje Josip Radić, a producent je Jere Šešelja. Na pjesmi gostuje i Davor Capković na električnoj gitari, a sve je snimljeno u zadarskom studiju TwentyTwenty.

Pogledajte video za 'Cheer Up, Old Bugger':

Osim novog singla i videospota, skupina za naredni period najavljuje i koncertnu aktivnost; 17. lipnja nastupit će u zagrebačkoj Laubi u sklopu Nesvrstani Boutique Art događanja, dok će 21. lipnja nastupiti na šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila, u sklopu Let’s Rock 2 festivala!

Za Kensington Lima ovo je druga po redu nova pjesma u ovoj godini - ovome je prethodila 'What Was That You Said', objavljena u veljači. Od 2019. do danas bend je objavio ukupno šest singlova, kojim postepeno najavljuju drugi po redu studijski album, čija se objava očekuje ove jeseni.

O Kensington Lima

Podsjećamo, Kensington Lima je pop/rock-americana bend, čiji je idejni začetnik i glavna kreativna snaga autor i glazbenik Josip Radić, koji stoji i iza glazbenog projekta Valentino Bošković. Osim njega, bend čine i Lovorka Sršen (vokal), Danijel Benko (gitara), Karlo Kurtalj (bas) i Jere Šešelja (bubnjevi). Krajem 2018. objavili su hvaljeni debitantski album 'May', s kojim su ostvarili i nominaciju za glazbenu nagradu Porin, u kategoriji Novi izvođač godine.

image
Kensington lima

Kao autor, Josip Radić je do sada ostvario i niz interesantnih suradnji s glazbenim imenima kao što su Neno Belan, Yaya, Lovorka Sršen, Cambi & TBF... Interesantno je i kako je upravo Neno Belan kreirao hrvatski prepjev njihove pjesme 'Summer’s Gone' koja zatvara album prvijenac 'May' - u njegovom izdanju, pjesma je dobila naziv 'Lito umire'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:57