AUTORSKA PJESMA

Josipa Lisac: ‘Duhovno sam hrabra, pa je ovo samo izašlo iz mene‘

Glazbena diva Josipa Lisac autorski potpisuje pjesmu i snima spot nakon tri godine

Josipa Lisac snima spot za novu pjesmu ‘A gdje si ti‘

 

 CROPIX

"A gdje si ti" nova je pjesma Josipe Lisac, a ono što je kuriozitet u karijeri glazbene dive jest to što se odvažila autorski potpisati glazbu. Singl je nastao u suradnji s Alkom Vuicom, koja je za Josipu napisala neke od najljepših pjesama, i pijanistom Zvjezdanom Ružićem.

- Ovo nije prva pjesma koju sam napisala, prva je bila još u osamdesetima, a inspiraciju sam našla u svemu što me okružuje. Promatram oko sebe, razmišljam o svemu... Duhovno sam hrabra, usudim se, a imam i dobar tim na čelu s Croatia Recordsom. Alka je napisala odličan tekst, a onda sam je ja oblikovala. Zvjezdan je aranžmanom pomogao da zvuči baš onako kako sam zamislila - rekla je Josipa.

image

Josipa Lisac

CROPIX

Nova pjesma nastala je nakon pune tri godine otkako je objavila pjesmu "Daleko", autora Tonija Starešinića i Željke Veverec. Poznato je da Josipa ne žuri s objavom novih pjesama za što ima dobar razlog:

- Više volim ritam u kojem ćeš dati život skladbi, pričekaš i vidiš hoće li ta pjesma zaživjeti ili ne. Današnje pjesme se vrlo brzo stvaraju, pa time i još brže odlaze. Ne nalazim smisao u tome, pjesmi moraš dati prostor i vrijeme da je ljudi čuju, prihvate i zavole - objasnila je.

image

Josipa Lisac

CROPIX
image

Josipa Lisac, Ena Morić

CROPIX

I dok je za prethodni singl Josipa snimila spot u Muzeju za umjetnost i obrt, čije su prostorije stradale u zagrebačkom potresu, novu videopriču najavljuju kao umjetničko djelo čiju režiju potpisuje Filip Gržinčić.

- Veselimo se što imamo priliku snimati s Josipom čiju glazbu volimo i supruga i ja. Na snimanju smo se upoznali, a pjesmom smo oduševljeni. Originalno je spot zamišljen u eksterijeru, ali zbog nepredvidivog vremena odlučili smo se za sigurne uvjete u studiju. Pjesma je vrlo dinamična i mistična i asocirala nas je na dramatični i gotovo apokaliptični look - ispričao je Gržinčić.

image

Josipa Lisac

CROPIX

Ova je godina za Josipu itekako važna jer osim nove pjesme koju su njezini fanovi jedva dočekali, obilježava i 50. godišnjicu objave albuma "Dnevnik jedne ljubavi" ekskluzivnim limitiranim half speed mastered vinilom koji je masterirao Miles Showell u Abbey Road Studios, a posebnost su arhivski novinski članci i slike objavljeni 1973. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:39