NEVJEROJATAN SPOJ

Klapski sastav Metaklapa obrađuje hitove heavy metal legendi, danas su izdali prvi album

Jedinstveni muzički projekt koji spaja heavy metal i klapsku glazbu započeo je prije nekoliko godina

Grupa Metaklapa

Metaklapa, a cappella band, izdala je danas albuma prvijenca The Choir of Beasts na kojem su na jedinstven način spojili metal glazbu i klapski način pjevanja. Javnost ih već zna po obradama metal klasika Iron Maidena, a i njemačka izdavačka kuća NoCut Entertainment prepoznala je jedinstvenost ovog projekta. Album The Choir of Beasts od danas je dostupan kao CD, vinil i na digitalnim platformama.

image

Album The Choir of Beasts

Na albumu je deset pjesama Iron Maidena u a cappella izvedbi šestorice glazbenika s dugogodišnjim klapskim stažom i slušanjem metal glazbe. Velikani heavy metala Iron Maiden pokazali su se kao izvrsna glazbena platforma za obradu u klapskoj verziji, budući da su njihove široko raspisane vokalne linije i melodične gitarske dionice u tercama izazovne za obradu, ističu autori aranžmana Davor Capković i Matej Pavlić. S njima u Metaklapi pjevaju i nastupaju Boris Capković, Tonko Podrug, Ante Kovačević i Dino Demicheli.

– Opus Iron Maidena ima podosta pjesama koje bi se mogle na ovaj način aranžirati, ali za album je odabrano deset pjesama zanimljivih i izazovnih za klapsku obradu od svima poznatih koje i bend često izvodi uživo, kao npr. Fear of the Dark, Aces high ili Wasted Years, no ima i onih koje su nešto rjeđe zastupljene u njihovu repertoaru, kao Flight of Icarus ili Caught somewhere in Time. Planiramo obraditi i neke druge metal bendove, pa bismo tijekom ove godine započeli s novim snimanjima u studiju, što nas raduje, jer svi u Metaklapi želimo čuti i pokazati kako neki metal klasici zvuče u klapskoj a cappella izvedbi – ističe Dino Demicheli.

image

Grupa Metaklapa

Jedinstveni muzički projekt koji spaja heavy metal i klapsku glazbu započeo je prije nekoliko godina kada je klapa Petrada snimala pjesmu za nastup na Omiškom festivalu u Beton Music studiju. Na tom snimanju rodila se ideja, koja je uz pomoć i entuzijazam producenta Marka Matijevića Sekula i menadžera Jochena Kühlinga, u tri godine rezultirala jedinstvenim glazbenim albumom.

NoCut Entertainment su izdavači Metaklape za područje Njemačke, Švicarske i Austrije, dok ih u Hrvatskoj i okolnim zemljama zastupaju Menart i Beton Music. Njemačka izdavačka kuća poznata je i po tome što podupire i promovira bendove koji spajaju razne vrste glazbe.

Članovi Metaklape s veseljem su dočekali izlazak albuma The Choir of Beasts, a još ih više raduju skorašnji nastupi pred publikom. Planirana promocija albuma i nastup odgođeni su, zbog svima poznatih razloga, ali oni vjeruju da to neće biti zadugo.

Ime albuma: The Choir of Beasts – izašao je danas, 28. siječnja.

image

Album The Choir of Beasts

Objavljeni singlovi:

Fear of the Dark

Blood Brothers

Hallowed be Thy Name

Aces High

Wasted Years

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 21:27