BITKA ZA SPLIT

Mihanović na Klisu planira izgraditi azil za životinje: ‘Protiv mene se vodi prljava kampanja‘

Prije par dana je uznemirio javnost uvjeravajući građane da će na izborima biti varanja.
Vice Mihanović
 Duje Klaric/Cropix

Kandidat HDZ-a za splitskog gradonačelnika Vice Mihanović u utorak je na Kočinjem brdu na Klisu medijima pokazao lokaciju na kojoj bi se u budućnosti trebao smjestiti azil za životinje, jer se one sada voze u Šibenik, a u izjavi novinarima ocijenio da se prema njemu vodi prljava kampanja.

Projekt azila za životinje je potreban je gradu i županiji budući se sada životinje voze u Šibenik, istaknuo je Mihanović, koji smatra da kao uređeno društvo trebamo imati i takav sadržaj. Otkrio je da bi na području od jednog hektara azil u proširenju imao i krematorij, hotel za pse i poligon za dresuru. Projekt bi se zahvaljujući europskim sredstvima trebao realizirati za dvije i pol godine.

Smatram da je ispravan i jedini smjer suradnja sa susjednim gradovima i općinama u okruženju jer smo svi dio jedne aglomeracije. To nam je jamac da ćemo neke sadržaje za koje ne možemo naći prostor u Splitu realizirati s nama susjednim gradovima i općinama, kazao je Mihanović.

image
Vice Mihanović i Jakov Vetma
Duje Klaric/Cropix
image
Vice Mihanovic, predsjednik Općinskog vijeća Klisa Josip Didović i Jakov Vetma
Duje Klaric/Cropix
image
Duje Klaric/Cropix

Gradonačelnik Klisa Jakov Vetma vjeruje da će se projekt azila svidjeti svima koji vole životinje s područja cijele Dalmacije, te rekao kako je problem azila aktualiziran prije pola godine. Vjeruje da će i općina Klis dati svoj obol tom projektu s obzirom na to da su svi dio jednog područja i da koriste i usluge grada Splita.

Neka to bude naš obol u nekoj široj priči i uvjeren sam da će i u budućnosti ta naša suradnja biti još bolja, poručio je.

Odgovarajući na novinarska pitanja, Mihanović je rekao da je prema njemu prljava kampanja počela prije tri mjeseca kada su ga optužili za plagijat doktorata. Kaže da su to radili isti ljudi koji su to radili bivšem ministru Pavi Barišiću, te da iako se on nije služio ružnim riječima i osobnim diskreditacijama, njegov protukandidat (Ivica Puljak) ide dalje i naziva ih sve lažovima.

Prije par dana je uznemirio javnost uvjeravajući građane da će na izborima biti varanja. Vidim veliku nervozu kod protukandidata i očekujem da će biti još pokušaja da me se diskreditira tako da me optuže za nešto svjesni da se do izbora to ne može ni potvrditi niti odbaciti, upozorio je.

To je, poručio je Mihanović, njihov model ponašanja.

image
Lokacija gdje bi se trebao graditi azil
Duje Klaric/Cropix
image
Vice Mihanović
Duje Klaric/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 01:26