VELIKE AMBICIJE

Milanović posjetio najdugovječniju hrvatsku tvornicu slatkiša: ‘Želim Krašu promet od dvije milijarde kuna‘

Za ovu godinu Kraš planira i oko 10 milijuna eura investicija u automatizaciju i poboljšanje tehnološkog procesa

Predsjednik Milanović u posjeti Krašu

 KRAŠ

Predsjednik Zoran Milanović posjetio je najdugovječniju hrvatsku tvornicu slatkiša - Kraš. Početak poslovanja Kraša seže u 1911. godinu, a danas je Kraš grupa regionalni lider u konditorskoj industriji koji izvozi u više od 40 zemalja svijeta i zapošljava preko 2.300 radnika. Posljednji objavljeni poslovni rezultati za prva tri kvartala 2021. godine pokazali su nastavak rasta prodajnih prihoda i dobiti kompanije te rast prodaje u svim segmentima kojoj je povećan i ukupni volumen.

image

Predsjednik Milanović u posjeti Krašu

KRAŠ

Nakon obilaska proizvodnog pogona tvornice predsjednik Milanović rekao je kako tvrtki Kraš želi da ima promet dvije milijarde kuna, a ne milijardu.

'To je ambicija koja se meni čini visokom, ali realnom. Tvrtka je imala vrlo jaku tržišnu poziciju i drži je. Međutim, treba ići naprijed', izjavio je Milanović.

image

Predsjednik Milanović u posjeti Krašu

KRAŠ

Početak ove godine u Krašu je obilježilo pripajanje osječke tvornice keksa i vafla Karolina matičnoj kompaniji s ciljem povećanja optimizacije poslovanja. U ovoj godini Kraš nastavlja sa započetim procesom ulaganja u proizvodnju na svim trima proizvodnim lokacijama u Zagrebu, Osijeku i Prijedoru, a radi se o najvećem investicijskom ciklusu u proteklih 10 godina. U okviru tog ciklusa već su provedena značajna ulaganja u proizvodnu opremu kao što je nova linija za proizvodnju i pakiranje Životinjskog carstva, nova linija za proizvodnju i pakiranje čajnih i punjenih čajnih peciva u Miri Prijedor, a usprkos pandemiji investirano je i u proizvodnu liniju keksa Moto u osječkoj tvornici. Za ovu godinu planira se i oko 10 milijuna eura investicija u automatizaciju i poboljšanje tehnološkog procesa koje će rezultirati još kvalitetnijim i konkurentnijim Kraševim proizvodima.

image

Predsjednik Milanović u posjeti Krašu

KRAŠ

'Ponosni smo što je i nakon impresivnih 110 godina kontinuiranog rada Kraš i dalje tvrtka koja zauzima važno mjesto u gospodarstvu Hrvatske. Poslovanje koje se ogleda u stabilnim financijskim rezultatima, prepoznatljivim i kvalitetnim proizvodima i jasnom vizijom o budućnosti tvrtke, jamči daljnji razvoj i rast svih segmenata proizvodnje i plasmana. Strategija je to koja će omogućiti osnaživanje položaja na domaćem, ali i stranim tržištima. Formula nastavka uspješnog poslovanja jest kontinuirano ulaganje, praćenje novih trendova u industriji, briga o zadovoljstvu potrošača, ali i svih naših zaposlenika koji su najvažnija karika u našem lancu izvrsnosti', izjavio je Slavko Ledić, predsjednik uprave Kraša.

image

Predsjednik Milanović u posjeti Krašu

KRAŠ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 13:32