REVOLTIRAN MJERAMA

Na zagrebačkoj Trešnjevci jutros otvorio teretanu, odmah stigla policija i odvela ga

Vlasniku teretane je, nedugo nakon što je prva grupa završila s vježbanjem, na vrata stigla policija
Unatoč zabrani Stožera civilne zaštite, Andrija Klarić jutros je otvorio teretanu Quantum premium gym
 Darko Tomas/Cropix

Vlasnik teretane na zagrebačkoj Trešnjevci, Quantum Premium Gym-a, Andrija Klarić u ponedjeljak u šest ujutro otvorio je svoja vrata unatoč mjerama Stožera. Policija ga je nedugo nakon toga - privela.

Vlasniku je zbog toga, nedugo nakon što je prva grupa završila s vježbanjem, na vrata stigla policija. U teretani su se u trenutku kada je došla policija uz njega nalazili i ljudi koji su mu, kako je Klarić kazao policiji, došli pružiti podršku.

image
Darko Tomas/Cropix

- Sad će biti izviještena Civilna zaštita ili još netko u čijoj je to nadležnosti pa čekamo njih. To će biti zanimljivo vidjeti, na koji način će postupiti jer po Zakonu o civilnoj zaštiti ima stvari koje ne rade kako treba, što sam čitao i što su mi odvjetnici rekli. Policija je bila krasna i pristojna - kazao je Klarić prenoseći situaciju iz teretane na svom Facebooku.

U teretanu je i došla inspekcija, a ispred teretane su se okupili novinari i policija. Vlasnika teretane policija je tijekom jutra odvela u policijsku postaju.

image
Darko Tomas/Cropix

- Nemamo još sve informacije osim da su njega priveli, saznat ćemo više kasnije - kazala je za Jutarnji.hr kćer vlasnika, Duga Klarić.

Na pitanje je li njen otac dobio kakvu kaznenu prijavu zbog otvaranja teretane, kratko je kazala: - Dobio je nekakav papir, no ne znam što na njemu piše.

image
Duga Klarić, kćer vlasnika teretane Quantum premium gym
Darko Tomas/Cropix
image
Darko Tomas/Cropix
image
Darko Tomas/Cropix
image
Darko Tomas/Cropix

Klarić je prethodnih dana u medijima najavio otvaranje svoje teretane te kazao da se ne boji kazni.

Informaciju o otvaranju objavio je na Facebook stranici svog sportskog centra.

- Maksimalni broj polaznika po terminu je 12 (10m2 po osobi). Obavezno nošenje maske do svlačionice, a vježbamo bez. Sve ostale epidemiološke mjere su kao do 26. studenog 2020. Članarina je 400 kuna mjesečno za tri puta tjedno i 500 kuna za četiri i više puta.

Na Facebook stranici teretane još sinoć nakon najava o otvaranju je objavljena slika na kojoj se ispred objekta vidi policijsko vozilo.

Klarić po pisanju medija tvrdi da je prevaren, da više nikome ne vjeruje te da je lockdown bio nepotreban i nije imao efekta, javlja Hina.

Jedan od korisnika napisao u komentaru na Klarićevom profilu da ih je policija legitimirala i zapisala te da čekaju državni inspektorat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 20:21