OGROMNA ZAPLJENA

Najveći ulov portugalske policije u zadnjih 15 godina: Pala banda s više od 5 tona kokaina!

Zajednička akcija portugalskih i španjolskih institucija urodila je plodom
5,2 tone kokaina bile su zapakirane u 183 paketa
 Screenshot/wochit

Portugalska policija u suradnji sa španjolskim istražiteljima ulovila je trojicu krijumčara droge s 5,2 tone kokaina na brodu registriranom u Španjolskoj. Uhićena su dvojica španjolskih i jedan peruanski državljanin.

Droga je bila spakirana u 183 paketa, koje su javnosti prezentirali direktor portugalske sudske policije Luis Neves i načelnik odjela za narkotike španjolske policije Antonio Duarte.

Neves je kazao da je ovo globalni uspjeh mreže međunarodnih institucija. "Ovo je velika pobjeda na globalnoj razini, potvrđuje da svi konci mreže funkcioniraju. Ujedno je ovo i najveća zapljena kokaina u posljednjih petnaest godina na nacionalnom teritoriju", kazao je.

U hvatanju krijumčara podršku su imali i iz američkih te britanskih agencija za razbijanje narko-lanaca. Ujedinjena operacija hvatanja krijumčara izvedena je pod nazivom "Bijela plima i oseka".

Više od pet tona kokaina bilo je namijenjeno europskom tržištu. "Ovom akcijom spriječili smo da više od pet tona kokaina završi na našim ulicama i u našem društvu", kazao je načelnik odjela za narkotike Duarte i dodao da je vrlo važno i to što su "uspjeli uhititi trojicu članova bande koji jako aktivno sudjeluju i poznaju lanac morske plovidbe i krijumčarskih puteva."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:43