SNIMKA IZ SABORA

Nisu znali da im je mikrofon uključen: ‘Ovo smo jako loše napravili, okrenuli smo sve kontra sebe‘

Saborski mikrofon zabilježio je riječi Nikole Grmoje koji se obratio Mariji Selak
 Saborska TV

Uz optužbe, uvrede i povišene tonove na rubu fizičkog incidenta Hrvatski sabor izmijenio je u srijedu Zakon o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti kojim se uvode kazne od 30 do 50 tisuća kuna za odgovorne osobe koje ne poštuju obvezu predočenja covid potvrda u javnopravnim tijelima.

Žestoki sukob zastupnika Mosta i Možemo kulminirao je sukobom Mostovaca i Peđe Grbina (SDP) koji ih je prozvao da parazitiraju o čemu opširnije možete pročitati OVDJE

Saborski mikrofon zabilježio je i riječi Nikole Grmoje koji je na kraju rekao Mariji Selak: Ovo smo jako loše napravili, okrenuli smo sve kontra sebe.

Za izmjene zakona glasovalo je 77 zastupnika dok je protiv bilo njih 27, dok su Mostovci napustili sabornicu ne želeći sudjelovati.

Sabor nije podržao zaključak oporbe da se zakon, ali i druge odluke o ograničavanju slobode i prava građana donose u Hrvatskom saboru dvotrećinskom većinom . Zbog toga će se, najavila je Sandra Benčić iz Zeleno lijevog bloka, obratiti Ustavnom sudu i tražiti ocjenu ustavnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 07:44