SLUČAJ VINOGRADSKA

Novi okršaj na Klinici za tumore: ‘Naša liječnica je zbog Dijane Zadravec završila na Hitnoj‘

Dijana Zadravec tvrdi: Dr. Bolanča Čulo odbila je izvršiti radni zadatak koji sam joj zadala
Dijana Zadravec, Mario Zovak
 Cropix

Upravno vijeće KBC Sestre milosrdnice sastalo se jutros kako bi pronašli modele za pomoć Kliničkom zavodu za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju.

Zaključeno je, kaže ravnatelj Mario Zovak, da će Ministarstvo zdravstva odobriti zapošljavanje četiri specijalista na Zavodu, zatim da će pomoć kroz projekt teleradiologije, odnosno očitavanja na daljinu i da će druge zagrebačke bolnice pripomoći subspecijalistima radiolozima u radu Zavoda u Vinogradskoj.

Na pitanje je li se govorilo o smjeni pročelnice Dijane Zadravec, Zovak kaže da to nije bila tema razgovora.

Pet minuta prije podneva pred Kliniku za tumore izašli su svi zaposlenici kako bi prosvjedovali protiv Zadravec.

Prosvjed zaposlenika Klinike za tumore pratimo uživo:

Poziv na prosvjed

Kako neslužbeno doznajemo iz Klinike za tumore, okidač za izlazak pred bolnicu bio je novi okršaj na radiologiji. Kako nam kaže izvor iz bolnice, Zadravec je navodno verbalno napala dr. Karolinu Bolanču Čulo nakon čega je liječnici pozlilo te je završila na hitnom prijemu.

Taj događaj, doznajemo, posljednji je u nizu zbog kojeg će liječnici i sestre prosvjedovati.

- Dragi svi! Ne znam koliko ste svi pojedinačno svjesni situacije na radiologiji. Ona je daleko gora od neizdržive. Danas je i Karolina izvrgnuta napadu predstojnice i završila je kod nas u šoku na zbrinjavanju. Mi zaista volimo ovu kuću, iako neke odluke u ovom trenu nekih od nas djeluju u neskladu s istim, i želimo da se stvari promijene i poslože za dobrobit svih! I nas i pacijenata. Molimo vas da u 5 do 12 izađete ispred Klinike u znak podrške svemu što se događa!!! - stoji u pozivu na prosvjed.

Dijani Zadravec poslali smo upit o navodnom sukobu između nje i liječnice te nam je ona odgovorila mailom.

Odgovor Dijane Zadravec

- Danas je u Klinici za tumore, na Odjelu za onkološku radiologiju, odjelna liječnica dr. Karolina Bolanča Čulo odbila izvršiti radni zadatak koji sam joj zadala. Danas tijekom jutra sukladno potrebama pružanja zdravstvenih usluga na Odjelu za onkološku radiologiju Klinike za tumore zatražila sam od dr. Bolanče Čulo da provede u svojem 8-satnom radnom vremenu radni zadatak iz njezine domene rada (biopsije dojke 3 pacijentica i MR dojke 7 pacijentica) što je ona rezolutno odbila demonstrirajući neopravdani otpor u izvršavanju radnih zadataka koji proizlaze iz njezinog Ugovora u radu. Naime, njezin radni zadatak je danas trebao biti 1/3 bolesnika na MR dojki (ukupno 7 pacijentica) i biopsije dojke-naručene tri pacijentice što je za 8-satno radno vrijeme optimalan radni zadatak - napisala je Zadravec te dodala kako je o svemu obavijestila i ravnatelja Zovaka.

Od njega je zatražila da se liječnici "izda pisano upozorenje na obveze iz radnog odnosa i ukaže mu na mogućnost otkaza u slučaju nastavka kršenja te obveze i odbijanja izvršenja radnih zadataka iz njezine domene rada".

Prof. Dijana Zadravec Jutarnjem listu je iza 11h poslala još jedan mail kao odgovor na prethodni upit koji smo joj poslali.

'Stotine dokaza za kriminal'

Navodi kako joj je predstojnik Klinike dr. Ivan Milas rekao da je dao podršku organizaciji okupljanja s navodnim ciljem izražavanja podrške radiolozima koji odlaze.

- Više nego jasno je da dr. Milas obmanjuje javnost i kolege jer mu je cilj lažno stvoriti sliku o odlasku dvoje netom završenih specijalizanata koji odlaze u privatni sektor. Što se tu ima podržavati? Pravi razlog stvaranja ovog nereda je kriminal težak desetke milijuna kuna što sam prijavila Županijskom državnom odvjetništvu, u koji su umiješani isti ti liječnici koji rade u KBC Sestre Milosrdnice, a izvlače novac, odnosno medicinsku opremu, u svoje privatne klinike. O mojim tvrdnjama imam stotine pisanih dokaza koje sam predala nadležnim institucijama - kaže Zadravec.

Nazvali smo i predstojnika Klinike za tumore dr. Ivana Milasa koji je kazao da je upoznat s prosvjedom koji se organizira pet minuta prije podneva.

- Dobio sam poziv kolega i izaći ću da im pružim podršku - kaže Milas i dodaje kako ne planira preko medija razgovarati sa Zadravec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. ožujak 2024 07:32