NASTAVAK SUĐENJA

Odvjetnik Filipa Zavadlava: Moguće je da ne iznese obranu, u trenutku zločina on je bio neubrojiv

Ukoliko Zavadlav bude proglašen neubrojivim, bit će upućen na psihijatrijsko liječenje koje može trajati najviše pet godina
Filip Zavadlav
 Jakov Prkic/Cropix

Suđenje Filipu Zavadlavu koje je trebalo početi danas u 9 sati, odgodilo se za 10 sati jer su vještaci iz Zagreba Sud obavijestili kako će na glavnu raspravu moći stići tek oko 11 sati.

Stručnjaci iz Klinike za psihijatriju Vrapče, koji su mjesec dana vještačili optuženika, danas će odgovarati na pitanja njegova odvjetnika, Branka Šerića. Njih trojica; psihijatri Aleksandar Heid i Goran Arbanas, te psiholog Romel Krajačić su, podsjetimo, nakon iscrpnog vještačenja, Zavadlava proglasili smanjeno ubrojivim u trenutku ubojstva, ali ne i neubrojivim.

Ukoliko Zavadlav bude proglašen neubrojivim, bit će upućen na psihijatrijsko liječenje koje može trajati najviše pet godina, a ako mu se dokaže krivnja prijeti mu kazna zatvora do 50 godina.

Iz iskaza dosadašnjih svjedoka ispada da je Zavadlav pucao i ubijao bez razloga što ide u prilog tezi o njegovoj neubrojivosti.

- Moguće je da Filip ne iznese obranu, u trenutku zločina on je bio neubrojiv, ustvrdio je u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju odvjetnik optuženog Branko Šerić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:18