StoryEditor
SVAĐA NA NASIPU

Ogorčeni građani verbalno napali predstavnike Hrvatskih voda: ‘Ali ljudi, nismo mi odgovorni...‘

‘Nisam rekao da ste vi trebali zvati! Iz Hrvatskih voda nitko nije trebao biti tu, nego netko iz lokalne samouprave‘
 Goran Mehkek/Cropix

Priča oko ispuštanje vode u Savu i dizanje brane iz prostorija Hrvatskih voda dobila je svoj nastavak u nedjelju popodne. Predstavnik Hrvatskih voda Zoran Čavlović i voditeljica ureda generalnog direktora Hrvatskih voda Kristina Buljubašić stigli su na nasip kako bi održali konferenciju za novinare i objasnili što se zapravo događalo u petak navečer, ali na licu mjesta dočekali su ih stanovnici Trnja predvođeni Tihomirom Blagusom i Domagojem Vorbergerom, muškarcima koji su provalili u prostorije Hrvatskih voda i otvorili ustavu.

Rasprava je vrlo brzo prerasla u svađu.

- Mi od ničega ne bježimo, nikada nismo rekli da ovo nije naša ustava, ali ima jedna velika razlika - koristi se samo za obranu od poplave. Zvuči čudno, ali kada je to bilo u pitanju, situacija za nas je bila idealna. Međutim, u petak se ovdje radilo oborinskim vodama koje su u nadležnosti lokalne samouprave - pokušala je objasniti građanima Buljubašić dodavši da bi sigurno reagirali da ih je netko zvao iz Grada Zagreba.Međutim, njezin monolog prekinuo je jedan gospodin koji se pobunio da problemi traju 30 godina.

- Što mi možete reći!? Baš ništa!

Buljubašić je pokušala objasniti da ova situacija nije bila u nadležnosti Hrvatskih voda, ali gospodina nije zanimalo.

- Baš me briga! Koga vi štitite!?

Ljuti građani su potom verbalno napali predstavnike Hrvatskih voda, žestoko se raspravljalo, a Blagus je rekao.

- Ja sam okrenuo taj ventil i u roku par minuta voda se spustila!

Čavlović je potom pitao građane zašto nitko nije zvao u Hrvatske vode, ali je dobio odgovor da ih se masovno zvalo.

- Nitko se nije javio! Pogledajte propuštene pozive...

Predstavnik Hrvatskih voda na pressici je ponovio da ih se trebalo zvati, a te njegove riječi izazvale su cinični aplauz građana.

- U Savu se u normalnim okolnostima takva voda ne smije puštati, ima tu i fekalija i svega ostalog. Trebalo je samo nazvati Hrvatske vode, one bi došle i otvorile bi ustavu - rekao je  Zoran Čavlović.

- Čemu se smijete, tome što mi je dijete bježalo van - odgovorio je vidno uzrujani Domagoj Vorberger, koji je s Tihomirom Blagusom ušao u zgradu i otvorio ustavu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. kolovoz 2020 22:31