TRTNIK GLINSKI

Ovako danas izgleda kuća bake Stoje (83). Nikome nije jasno kako se izvukla...

Bila je nemoćna i sama, i izbjegavala je i pomisao da je smjeste u neku ustanovu. Sin i kćer su joj umrli, a ima unuke negdje u Srbiji
Srušena kuća Stoje Ivatović iz Trtnika Glinskog pokraj Gline.
 
 Robert Fajt/Cropix

Kuća bake Stoje Ivatović (83) u selu Trtnik Glinski u potpunosti je srušena. Kako se uspjela živa izvući, a u vrijeme potresa bila je u njoj, nije nikome jasno. Susjed nam kaže da je smještena u nekoj od zagrebačkih bolnica, jer je, iako neozlijeđena u potresu, bila jako lošeg zdravstvenog stanja. Bila je nemoćna i sama, i izbjegavala je i pomisao da je smjeste u neku ustanovu. Sin i kćer su joj umrli, a ima unuke negdje u Srbiji.

image
Robert Fajt/Cropix
image
Robert Fajt/Cropix

Susjed kaže da je imala pomoć gerontodomaćica, koje su je dolazile svakih nekoliko dana obići, donosili joj hranu i cijepali joj drva, jer nije bila sposobna za samostalni život. Iza odlomljenog vanjskog zida sada se vide njezine uspomene, stare obiteljske fotografije, koje još uvijek stoje na unutarnjem zidu kuće.

Teško da će se baka ikada više vratiti na svoje ognjište, čak ako joj i obnove kuću, s obzirom na njezino zdravstveno stanje.

image
Robert Fajt/Cropix
image
Robert Fajt/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:18