BRANIT ĆE SE SA SLOBODE

Piruška Canjuga i bivša zagrebačka tužiteljica puštene iz istražnog zatvora u Remetincu

Alerić Puklin i Canjuga puštene su da se brane sa slobode nakon što je Uskok ispitao sve svjedok

Piruška Canjuga

 Goran Mehkek/Cropix

Iz istražnog zatvora u Remetincu u četvrtak su puštene bivša zagrebačka tužiteljica Mirela Alerić Puklin i Piruška Canjuga kojoj je bivša tužiteljica navodno odavala podatke iz istraga vezanih uz Agrokor.

Alerić Puklin i Canjuga puštene su da se brane sa slobode nakon što je Uskok ispitao sve svjedoke koji se odnose na te dvije osumnjičenice.

Kako je ranije pisao Jutarnji list, posljednji ispitani svjedoci bili su nekadašnji vlasnik Agrokora Ivica Todorić i bivši političar Zlatko Canjuga, Piruškin suprug.

Ranije je iz istražnog zatvora izašao i bivši šef logistike Hrvatske lutrije Željko Fadljević, a iza rešetaka ostaje Goran Puklin, suprug osumnjičene tužiteljice.

Puklin i Fadljević su osumnjičeni za namještanje natječaja na kojima je tvrtka u kojoj su bili tajni vlasnici dobila poslove s Hrvatskom lutrijom vrijedne osam milijuna kuna.

Mirela Alerić Puklin radila je na predmetu Agrokor, a ostavku je podnijela nakon što je kod njezinog supruga u istrazi afere Janaf pronađeno oko četiri milijuna kuna za koje se sumnja da pripadaju Draganu Kovačeviću, prvoosumnjičenom u tom slučaju.

Nekadašnja članica uprave Agrokora Piruška Canjuga je početkom listopada 2020. oslobođena optužbi u tzv. malom Agrokoru, zajedno s bivšim vlasnikom koncerna Ivicom Todorićem i suoptuženima Antom Huljevom i Nicole De Rossi.

Optužena je i u glavnom slučaju protiv Todorića i njegovih suradnika koji su, prema još nepotvrđenoj optužnici, Agrokor oštetili za 1,2 milijarde kuna. Optužnicu u tom slučaju tužiteljstvo je povuklo na doradu istog dana kada su uhićene bivša tužiteljica, Canjuga i njihovi suosumnjičenici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. svibanj 2024 08:33