ŠTETA JE VELIKA

Pogledajte trenutak kada je ogromni plimni val pogodio otok Ist: ‘Znali smo što nas čeka...‘

DVD Ist i Mjesni odbor Ist mole sve volontere da dođu u utorak na otok i pomognu im u sanaciji štete.
Prizor s Ista
 Privatni Album/Sd

U ponedjeljak je otok Ist pogodio veliki plimni val koji mještani ne pamte još od 2007. godine, piše more.slobodnadalmacija.hr.

More se na tom otoku jučer podiglo za preko metar, veću štetu spriječili su sami mještani koji su vrlo brzo shvatili što ih čeka.

- Čim se more polako počelo dizati oko 17.30 sati, pretpostavili smo da bi mogao doći plimni val. Potvrda nam je došla nakon što se more povuklo preko metra, pa je većina mještana, koja se našla doli u škveru, počela stavljati barikade na vrata svojih kuća, skladišta, dućana i drugih objekata. Naglašavam kako ovo nije prvi put, nama se plimni valovi događaju skoro svake godine, no napominjem kako je ovo ipak jedan od većih - rekao je za Zadarski.hr Ivan Segarić, zapovjednik DVD-a Ist te dodao kako je poplavljen park na ulazu u selo, vrtovi kuća najbližih moru, terasa jednog lokala je pomaknuta, zog je pun mora, putevi su puni mulja, dasaka, lišća...

- Prvo što ćemo napraviti je očistiti puteve da budu prohodni, a zatim ćemo ispumpavati dvorišta i zog. Vidjet ćemo sutra je li i koji podrum poplavljen. U svakom slučaju, bilo je kratko ali žestoko, no dobro je sve kako je moglo biti - zaključio je Segarić.

DVD Ist i Mjesni odbor Ist mole sve volontere da dođu u utorak na otok i pomognu im u sanaciji štete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2023 10:57