FINALE U PETAK

Posljednje okupljanje popularnih lopuža: završava španjolska hit-serija ‘Kuća od papira‘

Netflix je objavio kako je prvi dio posljednje sezone pogledalo 69 milijuna kućanstava diljem svijeta

Posljednje epizode popularne serije bit će dostupne od 3. prosinca

 Gabriel Bouys/Afp/Profimedia

Glumačka i kreativna postava megapopularne serije "Kuća od papira" okupila se u Madridu posljednji put povodom premijere posljednje tri epizode posljednje sezone španjolskog hita.

Serija o anti-junacima koji pljačkaju španjolska financijska središta - Kraljevsku kovnicu novca i Narodnu banku, postigla je ogroman svjetski uspjeh nakon što ju je od španjolske televizijske kuće Antena 3 2017. godine otkupio Netflix.

Nekoliko je puta serija bila najgledaniji proizvod streaming servisa, a popločila je put za mnoge neameričke produkcije da steknu svjetsku popularnost. Posljednja takva serija, korejska "Squid Game" postala je najgledanija Netflixova serija uopće.

Ove jeseni Netflix je prikazao prvih pet epizoda posljednje, pete, sezone s neočekivanim preokretima.

Autor serije Álex Pina najavio je "zaokruživanje cjeline i pozadinsku priču o glavnom junaku "Profesoru". Profesora u seriji glumi španjolski glumac Álvaro Morte, koji je suzdržani "mozak operacija". Morte je izjavio kako voli misliti da su "serijom pokazali da ne dolazi sve što je vrijedno uvijek iz SAD-a ili Britanije" te da se "uranjanjem u posao i rješavanjem kompleksa može postići najbolji rezultat".

Glumica Úrsula Corberó osvojila je publiku ulogom lika "Tokio" te kazala da je "bila vrlo tužna i melankolična posljednje mjesece snimanja", no da je "tugovanje prošlo, a sad je vrijeme za slavlje".

Posljednjih pet epizoda serije na streaming servis stiže 3. prosinca.

No Netflix je najavio kako će u 2023. godini izdati spin-off seriju o liku "Berlin", kojeg je utjelovio Pedro Alonso.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 17:14