SVE JE NESTALO U PEPELU

Poznatom voditelju izgorio krov iznad stana u koji mu je uskoro trebala stići prinova...

‘Mogu samo bespomoćno gledati kako požar proždire cijelu zgradu, i stan koji nestaje u pepelu‘, napisao je Davor Valčić na Facebooku
 Luka Gerlanc/Cropix

U katastrofalnom požaru koji je zahvatio staru zgradu na Narodnom trgu u Zadru, izgorio je i krov iznad stana poznatog radijskog voditelja Davora Valčića na Radiju 057.

- Na žalost požar se proširio i na stan u susjednoj zgradi, zahvatio je stan našeg kolege Davora Valčića u koji mu je za koji dan trebala stići prinova - objavio je portal 057info.

- Mogu samo bespomoćno gledati kako požar proždire cijelu zgradu, i stan koji nestaje u pepelu. U trenutku ostaneš bez svega. Bože pomozi, objavio je Davor tužnu poruku na Facebooku.

Dok je gorila zgrada, Davor je nijemo promatrao vatru s trga, a kolege su prilazili i izražavali žaljenje zbog materijalnog gubitka, piše Zadarski.hr.

image
Luka Gerlanc/Cropix
image
Luka Gerlanc/Cropix

Prema informacijama koje su se mogle čuti od vatrogasaca, izgorio je krov iznad njegovog stana, pa su nagorjele grede pale i oštetile plafon. Štete ima, ali i nade da se stan možda ipak i spasi.

Najvažnije u svemu je ipak da je njegova obitelj na sigurnom.

Velika šteta na poslovnim prostorima Grada Zadra i drugih vlasnika

Oko 14.15 sati vatrogasci još nisu zaustavili širenje požara na Narodnom trgu. Problem je zaustaviti tinjanje vatre u debelim i starim gredama. Vatrogasci su se popeli na susjednu višu zgradu i polijevali krovište koje je na više mjesta urušeno, kao i strop ispod njega.

Šteta na zgradi je velika, a ono što nije zahvatila vatra, oštetila je voda gasitelja, tako da će obnova zgrade biti dugotrajna i skupa.

Cijelo prizemlje zgrade - i prema ulici Mihovila Klaića i prema ulici Elizabete Kotromanić - poslovni su prostori u vlasništvu Grada Zadra. Vlasnici trgovina su istrčali iz svojih prostora i nastavili promatrati kako vatra guta njihovu imovinu. Među njima su na trgu bili i djelatnici gradske uprave koji vode brigu o gradskoj imovini i poslovnim prostorima.

- Teško je još uvijek govoriti o procjenama, ali trošak popravka će biti velik. Ne samo za nas, nego za sve vlasnike i korisnike

image
Luka Gerlanc/Cropix
zgrade. Nažalost, ovakve se stvari događaju, komentirali su zabrinuto za Zadarski.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 00:47