LUDI OKRŠAJ S FURIJOM

Rebićeve kopačke, Gvardiolova žeđ i bizarni autogol: Pogledajte sve pogotke u 3D animaciji

Utakmica između Hrvatske i Španjolske ostat će upisana u knjigama rekorda europskih nogometnih prvenstava kao druga najefikasnija
 AFP, Jutarnji

Utakmica između Hrvatske i Španjolske koja je završila 5-3 pobjedom "Furije" ostat će upisana u knjigama rekorda europskih nogometnih prvenstava kao druga najefikasnija.

Više golova palo je samo na Europskom prvenstvu 1960. godine kada je Jugoslavija u polufinalu pobijedila Francusku sa 5-4. Bila je to prva utakmica premijernog izdanja EP-a.

Pogledajte sve golove u 3D animaciji

Jugoslavija je povela sa 1-0, Francuzi su potom vodili 3-1 i 4-2, da bi Jugoslavija s tri gola od 75. do 79. izborila pobjedu 5-4.

Hrvatsko - španjolski okršaj u Kopenhagenu s ukupno osam golova probio se na drugo mjesto ljestvice najefikasnijih utakmica.

Bila je to "luda" utakmica u kojoj su "Vatreni" poveli, "Furija" je uzvratila s tri gola u nizu, da bi Hrvatska golovima u 85. i 90+2. minuti uspjela izboriti produžetak. Nažalost, u dodatnih pola sata Španjolska je zabila dva gola za konačnih 5-3.

Hrvatska je povela u 20. minuti nakon nevjerojatnog autogola Pedrija, izjednačio je Sarabija u 38. minuti, "Furija" je preokrenula rezultat u 57. minuti preko Azpilicuete, a Španjolci su u 77. minuti poveli 3-1 golom Ferrana Torresa.

Tračak nade svjetskim doprvacima vratio je Mislav Oršić u 85. minuti, a ludilo na Parken stadionu izazvao je Mario Pašalić izjednačivši u drugoj minuti sudačke nadoknade na 3-3. Nažalost, Španjolci su se vratili u vodstvo u 100. minuti golom Alvara Morate, a samo tri minute kasnije Mikel Oyarzabal je zabio za 5-3.

Utakmicu ćemo pamtiti i po dva bizarna događaja koja su prethodila španjolskim golovima. Još ćemo dugo pričati o nepromišljenom potezu Ante Rebića koji je u 38. minuti odlučio zamijeniti kopačke i na neki način pomoći Španjolskoj da iskoristi igrača više na terenu te preko Sarabije izjednači na 1:1.

"Ovo je nevjerojatno, igrač mijenja obuću dok je lopta u igri, šest minuta prije poluvremena", iščuđavao se tijekom poluvremena nekadašnji vratar Santiago Canizares.

U drugom poluvremenu na sličan je način zabriljirao Joško Gvardiol, odlučio je potražiti osvježenje na aut-crti i usput zaboravio strijelca Ferrana Torresa koji mu je ispred nosa otrčao ravno u gol.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:12