IMPROVIZIRANA KUHINJA

Reporteri Jutarnjeg u Brestu kod Petrinje: ‘Kuhamo od prvog dana, nitko ovdje neće ostati gladan‘

Starijim ljudima u zabačenim zaseocima svakodnevno voze hranu koja se redovito svježe priprema kako bi svi imali topao obrok
Kuhanje u potresom pogođenom Brestu
 Jutarnji list/Screenshot

Uz glavnu cestu u mjestu Brest Pokupski pod vedrim nebom nalazi se improvizirana kuhinja. Vrijedni mještani su se odmah nakon potresa sami organizirali i počeli prikupljati hranu koju im sada dovoze iz nekoliko restorana.

Prvih su dana sami i kuhali. Griju se oko jedne stare peći na drva, ali zato svi u petrinjskom kraju znaju da kod njih nitko neće ostati gladan jer kuhane obroke dijele od jutra do navečer. Starijim ljudima u zabačenim zaseocima svakodnevno voze hranu. Sada su već mnogo bolje uhodani nego prvih dana.

- Nadamo se da će pomoć ovom kraju pristizati i dalje i da nas neće ubrzo svi zaboraviti. Mnoge kuće vjerojatno neće biti obnovljene do ljeta. Neke kuće na prvi pogled ne izgledaju jako oštećene, ali nisu sigurne za život. Na manje potrese smo navikli jer se događaju svaki dan, a nadamo se da nas neće opet pogoditi neki jači potres. Bitno je da smo živi, a svi koji trebaju pomoć, neka znaju da smo mi tu za njih - govori nam mladi poljoprivrednik Ante Pešić .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 17:23