predizborno obećanje

SDP-ov kandidat za gradonačelnika Splita: ‘Planiramo napraviti 450 POS-ovih stanova s vrtićima‘

Ante Franić najavljuje i do 100 tisuća kuna nepovratnog novca za poticanje malog poduzetništva i obrta u Splitu
Ante Franić
 Vojko Bašić/CROPIX

Kandidat SDP-a za splitskoga gradonačelnika Ante Franić predstavio je u utorak projekt po kojem je u Hercegovačkoj ulici planirana izgradnja 450 POS- ovih te do 100 tisuća kuna nepovratnog novca za poticanje malog poduzetništva i obrta u Splitu.

"Planiramo u Hercegovačkoj ulici u Splitu napraviti 450 POS-ovih stanova s vrtićima i igralištima jer želimo našim sugrađanima koji imaju uvjete za poticanu stanogradnju omogućiti kupnju stanova, a onima koji nemaju te uvjete dio stanova bit će predviđen za najam", rekao je Franić na konferenciji za novinare.

Objasnio je kako je izgradnja tih stanova planirana na mjestu gdje je sada garaža splitskoga gradskog prijevoznika Prometa, koja bi se premjestila na prostor bivše vojarne u Dračevcu.

"Sadašnja neuspješna koalicijska vlast u Splitu HDZ-a i propalog poduzetnika Željka Keruma imala je 54,3 milijuna kuna na raspolaganju za premještanje Prometove garaže na Dračevac. To su bili europski novci u sklopu urbane aglomeracije Splita, ali ti novci nisu iskorišteni, nego su usmjereni u razvoj drugih projekta", istaknuo je Pranić.

Po njegovim riječima, lokacija u Hercegovačkoj ulici ima svu potrebnu infrastrukturu za brzi početak gradnje POS-ovih stanova - struju, vodu, kanalizaciju i pristupne ceste.

Franić je istaknuo kako SDP u Splitu ima projekt nazvan "100 do 100" kojim se planiraju zadržati mlade osobe u Splitu tako da im se za razvoj poduzetništva i obrta daju nepovratna poticajna financijska sredstva.

"Projekt '100 do 100' je namijenjen za razvoj maloga i srednjeg poduzetništva tako što ćemo svake godine raspisivati natječaj za 100 najboljih projekata koji će moći dobiti do 100.000 kuna nepovratnih sredstava od Grada Splita. Želimo tako zadržati mlade u Splitu i dati im mogućnost da razvijaju svoje poduzetništvo i obrt", rekao je Franić, ističući da SDP svojim projektima želi vratiti optimizam u Split.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. lipanj 2023 16:42