NIJE ANDREW

Sin bratića kraljice Elizabete osuđen na deset mjeseci zatvora zbog seksualnog napada

Rođak britanske kraljice Elizabete II. osuđen je na deset mjeseci zatvora zbog agresivnog nasrtanja seksualne prirode na ženu u pijanom stanju
Simon Bowes-Lyon nakon izricanja presude
 Jane Barlow/Pa Images/Profimedia

Simon Bowes-Lyon osuđen je na deset mjeseci zatvora, jer je prije godinu dana u svom dvorcu u Škotskoj pijan pokušao ženu prisiliti na seksualne odnose. Bowes-Lyon u veljači je prošle godine u dvorcu Glamis organizirao PR događanje. Na njemu je, među brojnim gostima, bila i njegova žrtva.

Pogledajte odlazak osuđenika sa suđenja u pratnji odvjetnika

Kako je utvrđeno na sudu, žena je bila gošća 34-godišnjeg Simona u dvorcu, a on je u večernjim satima agresivno nasrnuo u njezinu spavaću sobu. Dvadesetak minuta trajalo je njegov verbalni i fizički nasrtaj na ženu, prilikom kojeg joj je pokušao skinuti spavaćicu, a kada ga je napokon uspjela istjerati iz sobe, žena se zaključala i dodatno zabarikadirala uz pomoć stolca. Kad je pomoć pristigla, žrtva se još uvijek tresla.

Sudac je kazao da je jasno da žrtva svom napadaču nije dala niti trunke nade u to da s njim želi imati seksualne odnose.

Napadač je na sudu odmah priznao krivnju, svojoj se žrtvi nekoliko puta ispričao, a iskazao je i žaljenje, što je utjecalo na smanjenje kazne zatvora.

Simon je kazao i kako je zbog svog ponašanja potražio profesionalnu pomoć.

Muškarci u obitelji Bowes-Lyon službeno imaju titulu grofova od Strathmorea, a Simonov otac Michael bratić je kraljice Elizabete II. po njezinoj majci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:09